1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkçe Şarkılar ve Marşlar Söyletilerek Kızılordu’nun Çirkin Misyonu Örtülebilir mi?
Türkçe Şarkılar ve Marşlar Söyletilerek Kızılordu’nun Çirkin Misyonu Örtülebilir mi?

Türkçe Şarkılar ve Marşlar Söyletilerek Kızılordu’nun Çirkin Misyonu Örtülebilir mi?

Kızılordu Korosu’nun Türkçe şarkılar seslendirmesi onun Çeçenistan’dan Suriye’ye birçok bölgede işgal ve katliamlara girişen Rusya’nın suç ortağı olduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?

11 Mart 2019 Pazartesi 15:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

İBB, başta Çeçenistan ve Suriye olmak üzere Ortadoğu ve Kafkas coğrafyasının birçok bölgesinde Rusya’nın giriştiği işgal ve katliamları yaptığı müziklerle meşrulaştırma işlevi gören Kızılordu Korosu’nu ağırladı.

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ev sahipliğinde Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda sahne aldı. Daha önce ilan edilen Türkiye-Rusya Kültür Turizm Yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul’a buyur edilen Kızılordu Korosu’nun icra ettiği konserlerde İstiklal Marşı'nın yanı sıra Sevdan Olmasa, Mehter Marşı ve Çanakkale Türküsü'nü seslendirmesi programın organizatörü olan İBB ve bazı medya organlarını bir hayli mest etti. Çanakkale Türküsü sırasında yansıtılan sinevizyonda yer alan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüntülerinin de salondan büyük beğeni aldığı ve konser sonunda Kızılordu Korosu’nun dakikalarca ayakta alkışlandığı kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kızılordu Korosu, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin davetlisi olarak 3 gün boyunca İstanbul'da konser verecek. Kızılordu Korosu dünyadaki en önemli müzik topluluklarından bir tanesi. Türkiye'de verdikleri her konserlerin biletleri günler öncesinden biterdi. Bu sefer de öyle oldu. Halka açık olan iki konserin ilkini Büyükçekmece'de diğerini de Ataşehir'de olacak şekilde planladık. Biletli konserler de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda verilecek” dedi.

“Kızılordu Korosu Sanat Değil, Gittiği Her Yerde Propaganda Yapıyor”

Son olarak Suriye despotu Esed’e moral vermek üzere Şam’a uçarken yaşanan kazayla hatırlanan işgalci Rusya’nın propaganda mekanizması Kızılordu Korosu’nun İBB tarafından İstanbul’a davet edilmesi birilerini mest etse de şükür ki bu zillet tablosuna tepki gösterenler de oldu. Sosyal medyada bazı kullanıcılar gelişmeye tepki göstererek Kızılordu Korosu’nun temsil ettiği misyona dikkat çekti, bu propaganda mekanizmasına kucak açılmasını eleştirdi.

Bu bağlamda Mevlüt Uysal’a hitaben eleştiri ve çağrılarda bulunan Kenan Alpay, Twitter hesabından şunları kaydetti:

 

 

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum