1. HABERLER

  2. HABER

  3. Turhan Çömez'e İngiltere Kucak Açtı
Turhan Çömeze İngiltere Kucak Açtı

Turhan Çömez'e İngiltere Kucak Açtı

Ergenekon firari sanıklarından ve eski AK Parti milletvekili Turhan Çömez İngiltere'ye sığındı.

04 Ağustos 2012 Cumartesi 12:43A+A-

Hakkında uluslararası arama ve yakalama kararı olan Turhan Çömez İngiltere'den 5 yıllık 'sığınma hakkı' aldı. Çömez şimdi doktorluk mesleğine devam etmek için Londra'da hastanelere başvuruyor

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla Ergenekon davasında sanık olması nedeniyle hakkında uluslararası arama ve yakalama kararı çıkarılan eski AK Parti Balıkesir MilletvekiliTurhan Çömez'in İngiltere'den 5 yıllık 'sığınma hakkı' aldığı ortaya çıktı.

İnterpol'den Keyfi Muamele

Adalet Bakanlığı ve Türkiye İnterpolü'nün evrakları hazırlayıp Fransa'daki İnterpol Genel Sekreterliğine göndermesi sonucunda çıkarılması gereken kırmızı bülten, iki aydır çıkmadı. Daha önce Bedrettin Dalan, Eski ÇEV Başkanı gibi isimlere çıkarılmasında sorun oluşturan Genel Sekreterlik, Çömez içinde incelemeler sürüyor dedi.

Çömez hakkında henüz kırmızı bülten çıkartmayan Interpol, kırmızı bülten çıkıncaya kadar aynı koşullarda geçerli olan difüzyon yayınladı.

Çömez’in kırmızı bülteniyle ilgili bu gelişmeler yaşanırken, firari sanığın 8 Kasım 2010’da İngiltere yerel makamlarından ülkede barınmasını sağlayacak “sığınma hakkı” aldığı anlaşıldı.

Haziran 2008’de doğrudan İngiltere’ye gittiği tespit edilen Çömez’in, yerel makamlara yaptığı talebe olumlu yanıt aldığı ve Londra’nın Three Colt Street bölgesinde bir adreste yaşamaya başladığı belirlendi.

Milliyet'in haberine göre doktor olan Çömez’in mesleki yaşamına devam etmek için Londra’daki bazı sağlık kuruluşlarıyla temasa geçerek görüşmeler yaptığı anlaşıldı.
 

 

HABERE YORUM KAT