1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta Yeni Hükümet Yusuf Şahid Liderliğinde Kuruluyor
Tunus'ta Yeni Hükümet Yusuf Şahid Liderliğinde Kuruluyor

Tunus'ta Yeni Hükümet Yusuf Şahid Liderliğinde Kuruluyor

Cumhurbaşkanı el-Beci tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Yerel Yönetimler Bakanı Yusuf Şahid, hükümetin kurulması için tüm taraflarla görüşmeye başlayacağını açıkladı.

04 Ağustos 2016 Perşembe 12:04A+A-

Tunus'ta Yerel Yönetimler Bakanı Yusuf Şahid, Ulusal Birlik Hükümeti'nin kurulması için tüm taraflarla görüşmelere hemen başlayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi'den kabineyi kurma görevini alan bakan Şahid, Kartaca Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında teknokrat hükümet kurulmayacağını, kabinede gençlere ve kadınlara ayrıca yer verileceğini belirtti.

Hükümetinin Kartaca Belgesi'nde belirlenmiş olan 5 temel öncelik üzerine çalışmalar yürüteceğini kaydeden Şahid, "Öncelikle terörle mücadele, yolsuzlukla mücadele, istihdamı artırma, mali dengeleri kontrolde tutmak ve son olarak temizlik ve çevre konularına çalışacağız" dedi.

Şahid ülkedeki tüm tarafları bu zor şartlarda sorumluluklarını yerine getirmeleri ve hükümete destek vermeleri çağrısında bulundu.

Konuşmasında gençlere özel yer ayıran müstakbel başbakan Yusuf Şahid, "Tunuslu gençlerin zor şartlarda yaşadığını biliyoruz. Onlara ümitlerini kaybetmemeleri gerektiğini, geleceğin şu andan daha iyi olacağını söylüyorum. Başarmaktan başka çaremiz yok." ifadelerini kullandı.

Şahid, Habib es-Sıyd hükümetinde Yerel Yönetimler Bakanlığı görevini yürütüyordu.

Kaynak: Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT