1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta hakimler açlık grevine hazırlanıyor
Tunus'ta hakimler açlık grevine hazırlanıyor

Tunus'ta hakimler açlık grevine hazırlanıyor

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in yargı kararnamesi ile görevden alınan onlarca hakim işe dönmek için açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

20 Haziran 2022 Pazartesi 22:46A+A-

Görevden alınan Tunus Genç Hakimler Derneği Başkanı Murad Mesudi, AA muhabirine görevden alınan hakimlere ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Said’in 1 Haziran tarihli yargı kararnamesi ile 57 hakimin görevden alındığını hatırlatan Mesudi, “Görevden alınan hakimlere görevden alındıkları için kıdem tazminatı ödenmek isteniyor. Biz tazminat istemiyoruz görevimize tekrar dönmek istiyoruz.” dedi.

6 Haziran’dan bu yana Tunuslu hakimlerin genel grev düzenleyerek ülke genelinde davalara katılmadığını belirten Mesudi, genel greve katılım oranının yüzde 99 civarında gerçekleştiğini kaydetti.

Genel grev ile haklarını alamadıkları taktirde, çarşamba gününden itibaren açlık grevine başlayacaklarını belirten Mesudi, “Yasalara bağlı olduğumuz ve muhaliflere karşı talep edilen takibatları yapmadığımız için hakkımızda herhangi bir disiplin cezası olmadan görevden alındık. Tekrar işe dönmek için mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tunuslu hakimler 6 Haziran’dan bu yana genel grevde

Cumhurbaşkanı Said'in ülkede "yolsuzluk ve terör konularında soruşturmaları engelleyerek yargının önünü tıkamakla" suçladığı 57 hakim 1 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle görevden alınmıştı.

Söz konusu karar Tunuslu parti ve sendikaların yanı sıra uluslararası camianın da tepkisine neden olmuştu.

Tunus Hakimler Derneği, 4 Haziran’da yaptığı açıklamada, Said'in yargı kararnamesine karşı genel grevin yanı sıra tüm yargı binalarında oturma eylemleri düzenlenmesi ve görevden alınan hakimlerin yerine aday olunmaması yönünde karar aldıklarını duyurmuştu.

6 Haziran'da başlatılan genel grevin önemli terör davalarını kapsamadığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT