1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus’ta 5 partiden anayasa referandumunu boykot çağrısı
Tunus’ta 5 partiden anayasa referandumunu boykot çağrısı

Tunus’ta 5 partiden anayasa referandumunu boykot çağrısı

Tunus’ta 5 siyasi parti, 25 Temmuz’da düzenlenecek yeni Anayasa referandumunu boykot etmek için ülke çapında çalışma yürütme kararı aldı.

02 Haziran 2022 Perşembe 20:07A+A-

Tunus İşçi Partisi, Cumhuriyet Partisi, Demokratik Akım Partisi, Tekatül Partisi ile Kutup Partisi, Tunus’ta yeni anayasanın oylanacağı referanduma ilişkin değerlendirme yapmak üzere ortak bir toplantı düzenledi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, “Siyasi partiler olarak, halkın kaderini tek taraflı olarak belirlemeye yetkisi olmadığını düşündüğümüz için halkımıza referandumu boykot etme çağrısı yapıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Referandumun Anayasaya ve uluslararası kriterlere aykırı olduğu savunulan açıklamada, “Ülkenin parçalanma tehlikesine karşı, ulusal egemenliği her türlü ihlalden korumak, Siyonist oluşumla normalleşmeye karşı koymak, kazanılmış özgürlükleri korumak, kamusal ve bireysel saldırılara karşı bir dizi saha ve medya faaliyeti yürütülecektir.” denildi.

Açıklamada, bütün siyasi ve sivil güçler referanduma karşı birlik olmaya ve Tunus'un kötüleşen siyasi ve sosyal krizden kurtulma yollarını tartışmak üzere kapsamlı bir ulusal diyalog için çalışma yapmaya davet edildi.

HABERE YORUM KAT