1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus’ta 17 Aralık seçimlerinin durdurulması için dava açıldı
Tunus’ta 17 Aralık seçimlerinin durdurulması için dava açıldı

Tunus’ta 17 Aralık seçimlerinin durdurulması için dava açıldı

​​​​​​​Tunus’taki muhalefet partilerinden Özgür Anayasa Partisi, 17 Aralık’ta düzenlenecek erken genel seçimlerin durdurulması için dava açtı.

07 Kasım 2022 Pazartesi 19:59A+A-

Cumhurbaşkanı Kays Said’in 21 Temmuz 2021 olağanüstü kararlarının ardından feshedilen Meclis'te 16 sandalyeye sahip olan Özgür Anayasa Partisi, 17 Aralık'ta düzenlenecek erken genel seçimlere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu’nun 161 seçim bölgesinden 7’sinde aday gösteremediği için erken genel seçimlerin iptal edilmesi gerektiği vurgulandı.

Başkent Tunus’ta yer alan Asliye Hukuk Mahkemesi'ne seçimlerin durdurulması için parti tarafından dava açıldığı belirtilen açıklamada, “Seçim bölgelerinin tümünden aday çıkarılmaması halkın seçimlere katılmadığının bir göstergesidir. Kusurlu, düzensiz ve meşru olmayan yeni seçim yasasıyla bile bağdaşmayan bu seçimlerin sonucunda tutarsız bir parlamentonun oluşmasına yol açacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Tunus Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu tarafından 3 Kasım’da yapılan açıklamada, 17 Aralık'ta düzenlenecek erken parlamento seçimleri için milletvekilliğine başvuran bin 427 kişiden bin 58'inin başvurusunun kabul edildiği, yurt dışındaki 10 seçim bölgesinden 7’sine herhangi bir adaylık başvurusunun yapılmadığını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT