1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus Hapishanesinde Açlık Grevi Başladı
Tunus Hapishanesinde Açlık Grevi Başladı

Tunus Hapishanesinde Açlık Grevi Başladı

Tunus'ta terör suçlarından tutuklu 80 kişi, yaklaşık bir hafta önce açlık grevine başladı.

28 Kasım 2017 Salı 09:29A+A-

Tunus Adalet Bakanlığına bağlı Hapishaneler ve Islahevleri Genel İdaresi, terör suçlarından tutuklu 80 kişinin hapishane koşullarını protesto etmek için yaklaşık bir hafta önce açlık grevine başladığını açıkladı.

Hapishaneler Genel İdaresi sözcüsü Sufyan Mezgiş, düzenlediği basın toplantısında, "Başkent Tunus yakınlarındaki Murnakiye Hapishanesi'nde 80 terör tutuklusu 21 Kasım'da hapishane düzenini protesto etmek için açlık grevine başladı." dedi.

Tutukluların "kaldıkları hücreleri beğenmediği ve direkt ziyaret talep ettiklerini" aktaran Mezgiş, söz konusu kişilerin "aşırı düşünceleri nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde koğuşlara yerleştirildiğini" söyledi.

CEMAATLE NAMAZ GREVİ

Öte yandan Hak ve Hürriyetler isimli gözlemci sivil toplum kuruluşunun Başkanı avukat Enver Evlad Ali ise AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Mezgiş'in sözlerini yalanladı.

Evlad, açlık grevi uygulayan yüzlerce kişi olduğunu belirterek, bu kişilerin "cemaatle namaz kılmak, spor, açık hava gibi imkanlardan mahkum edildiği" için greve başladığını dile getirdi.

Adalet Bakanlığının paylaştığı rakamlara göre, bu yıl temmuz ayında yaklaşık bin 500 kişi terör şüphesiyle gözaltına alındı, bunlardan 831'inin hakkındaki dosyaların mahkemeye sevk edildiği aktarıldı.

HABERE YORUM KAT