1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus Gazeteciler Sendikasından Al Jazeera ofisi baskınına tepki
Tunus Gazeteciler Sendikasından Al Jazeera ofisi baskınına tepki

Tunus Gazeteciler Sendikasından Al Jazeera ofisi baskınına tepki

Tunus Gazeteciler Sendikası, güvenlik güçlerinin gece yaşanan demokrasiye müdahale girişiminin ardından Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun başkent Tunus'taki ofisine düzenlediği baskını kınadı.

26 Temmuz 2021 Pazartesi 23:29A+A-

Tunus Gazeteciler Sendikası, güvenlik güçlerinin Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun başkent Tunus'taki ofisine düzenlediği baskına ilişkin açıklama yaptı.

"Uluslararası yasaların açıkça ihlalidir"

Açıklamada, "Al Jazeera televizyonunun ülkedeki ofisinde çalışan kişileri iş yerlerini terk etmeye zorlamak ve basın özgürlüğünü engellemek ulusal ve uluslararası yasaların açıkça ihlalidir" sözlerine yer verildi.

İşçilerin baskı altında iş yerlerini terk etmek zorunda kaldığı ve güvenlik güçlerinin ofisin anahtarına el koyduğu belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerinin gazetecilerin cep telefonlarını imha etmesi ve başkentin merkezinde (parlamentonun bulunduğu) yer alan Bardo bölgesindeki çalışmalarını engellemesi de eleştirildi.

Tunus Gazeteciler Sendikası ayrıca Cumhurbaşkanı Kays Said'e "basın özgürlüğünün sağlanması ve yasa dışı tüm önlemlere karşı konulması için derhal müdahalede bulunma" çağrısı yaptı.

Tunus güvenlik güçleri, gece yaşanan darbe girişimi sonrası Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun başkentteki ofisine baskın düzenlemişti.

Al Jazeera'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Tunus makamlarınca öncesinde herhangi bir uyarı yapılmaksızın gerçekleştirilen baskın sonrası tüm çalışanların ofisten çıkarıldığı, cihaz ve telefonların kapatılmasının istendiği aktarılmıştı.

HABERE YORUM KAT