1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus, Cibali'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Tartışıyor
Tunus, Cibali'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Tartışıyor

Tunus, Cibali'nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığını Tartışıyor

Tunus'ta Nahda Hareketi'nin genel sekreterinin Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışılıyor.

25 Mart 2014 Salı 17:13A+A-

Nahda Hareketi’nden istifa eden eski başbakan Hamadi el Cibali’nin Cumhurbaşkanlığına aday olacağı konuşuluyor. Tunus İslami Hareketi Nahda sözcüsü Ziyad el Azari, genel sekreter Hamadi el Cibali’nin istifasının yönetim kurulu tarafından henüz değerlendirilmediğini söyledi.

Nahda Hareketi’nin aday gösterme konusunda nihai kararını vermediğini dile getiren  Sözcü, Cibali’nin istifasının Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile doğrudan bir ilişkisinin bulunmadığını belirtti.

Kuds el Arabi Gazetesine konuşan Nahda sözcüsü, Cibali’nin istifasının son derece normal karşılanması gerektiğine işaret ederek, istifanın Nahda içerisindeki görüş ayrılıklarının bir sonucu olmadığını dile getirdi.

Hamadi el Cibali ile Hareket arasında bazı görüş ayrılıkları bulunduğunu inkar etmeyen sözcü, süreci demokrasinin bir gereği olarak yorumladı.

Tunus’ta devrimden sonra kurulan ilk Nahda hükümetinin başbakanlığını yapan Cibali , Hareketin isteği üzerine başbakanlıktan istifa etmişti.

Tunuslu siyasi uzmanlar, Cibali’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirtiyor. Bazı gözlemciler ise, Cibali’nin Nahda Hareketi yönetimi ile bazı anlaşmazlıklar yaşanığı ve bu nedenle istifa ettiğini söylüyor.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT