1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus Başbakanı'nın darbe girişiminden önce istifa etmesi için darbedildiği ileri sürüldü
Tunus Başbakanı'nın darbe girişiminden önce istifa etmesi için darbedildiği ileri sürüldü

Tunus Başbakanı'nın darbe girişiminden önce istifa etmesi için darbedildiği ileri sürüldü

Tunus'ta görevinden azledilen Başbakan Hişam el Meşişi'nin, 25 Temmuz'daki darbe girişiminden önce istifa etmesi için darbedildiği iddia edildi.

29 Temmuz 2021 Perşembe 16:58A+A-

İngiltere merkezli yayın yapan Middle East Eye (MEE) tarafından yayımlanan David Hearst ve Faisal Edroos imzalı habere göre, Meşişi'ye yakın bir kaynak Cumhurbaşkanı Kays Said'in Başbakan'ı azletme ve Meclisin tüm yetkilerini dondurma kararından önce Kartaca Sarayı'nda yaşananlar hakkında konuştu.

Haber kaynağının aktardığı bilgilere göre 47 yaşındaki Meşişi, görevinden ayrılması için fiziksel şiddete maruz kaldı ve bunun neticesinde yüzünde darp izleri oluştu.

Darbe girişiminden sonra Meşişi'nin kameralar veya kamuoyu karşısına çıkmamasının arkasındaki nedenin de yüzündeki darp izleri olduğu belirtildi.

Söz konusu kaynak, Başbakan Meşişi'ye saldırı planında Saray'ın koruma görevlileri değil ordunun yer aldığını aktarırken, Başbakan'ın istifaya zorlandığını kabul etmeyince darbedilmeye başlandığını iddia etti.

Ayrıca MEE'nin elde ettiği bilgilere göre, darbe girişiminden önce Cumhurbaşkanı Said'in yanında operasyonun gerçekleştirilme şekli hakkında danışmanlık yapan Mısırlı güvenlik yetkilileri de bulunuyordu.

Haber sitesi, Mısırlı yetkililerin Meşişi olayında nasıl bir rol oynadıklarının ise netleşmediğini kaydetti.

MEE, 24 Mayıs'ta elde ettiği bazı belgelerle yayımladığı haberinde Tunus'ta bir darbe hazırlığının yapıldığını duyurmuştu.

Haberde, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Kays Said'in danışmanları tarafından "Başbakan ve Meclis Başkanı'nın alıkonularak, Anayasa çerçevesinde Said'in yönetime tek başına el koymasını içeren bir darbe planı hazırlandığı" ileri sürülmüştü.

 

HABERE YORUM KAT