1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Tunceli Belediye Başkanlığına Olgun Öner Atandı
Tunceli Belediye Başkanlığına Olgun Öner Atandı

Tunceli Belediye Başkanlığına Olgun Öner Atandı

​​​​​​​İçişleri Bakanlığınca Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul görevinden uzaklaştırıldı, Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

17 Kasım 2016 Perşembe 12:59A+A-

İçişleri Bakanlığı, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'un bakanlık kararıyla görevinden uzaklaştırılarak, yerine Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner'in Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden Tunceli Belediye Başkanlığı'na yapılan görevlendirilmeyle ilgili şöyle denildi:

"Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, İçişleri Bakanlığı'nın 17.11.2016 tarihli kararı ile görevinden uzaklaştırılmış olup; Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner Tunceli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir."

Olgun Öner kimdir?

1980 yılında Elazığ'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 2002 yılında mezun oldu.2003–2005 yılları arasında Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı.2005 yılında Adana Kaymakam adayı olarak başladığı Mülki idare mesleğinde, Akören ve Yalıhüyük Kaymakam vekilliklerinde bulunduktan sonra İngiltere'de Exeter üniversitesinde 1 yıl süreyle yabancı dil eğitimi gördü ve yönetim sistemleri üzerine çalışmalarda bulundu. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamlayarak 2008-2011 yılları arasında Tokat-Pazar Kaymakamı olarak görev yapan Olgun ÖNER, 14 Ekim 2011-30 Ağustos 2013 tarihleri arasında Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde Kaymakamlık yaptı.Son olarak 19.07.2013 Tarih ve 2013/463 sayılı müşterek kararname ile Tunceli Valiliği'ne Vali yardımcısı olarak ataması yapılmıştır.

Vali Yardımcısı Öner, iyi derecede İngilizce bilmekte ve geleneksel Ebru sanatıyla ilgilenmektedir.

Vali Yardımcısı Öner, Gülcihan hanım ile evli ve iki çocuk babasıdır.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT