1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Tüm işlerinizde Allah’ın mağfiretine koşunuz!"
"Tüm işlerinizde Allah’ın mağfiretine koşunuz!"

"Tüm işlerinizde Allah’ın mağfiretine koşunuz!"

Şuayb Mekeç, Müslümanların hassasiyetlerine dikkat çekerken Rableriyle olan ilişkilerini ne şekilde inşa etmeleri gerektiğini inceliyor.

26 Haziran 2022 Pazar 11:00A+A-

’Rabbinizin mağfiretine mazhar olmak ve takvâ sahipleri için hazırlanmış olup gökler ve yer kadar geniş olan cennete girmek için yarışın! Onlar (takvâ sahipleri) bollukta da darlıkta da Allah yolunda harcarlar, öfkelerini yenerler, insanları affederler. Allah işini güzel yapanları sever. Onlar çirkin bir şey yaptıkları veya kendilerine kötülük ettikleri zaman Allah’ı hatırlarlar da hemen günahlarının bağışlanmasını dilerler. Zaten günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir ki? Onlar, yaptıklarında bile bile ısrar etmezler’’(Âl-i İmrân Suresi - 133-135)

Ayet-i Celilede ‘rabbinizin mağfiretine koşunuz’ buyuruluyor. Müthiş bir davet! Gökler ve yer genişliğindeki cennete kavuşmanın şartları sıralanıyor. Muttakilerden olmak hedefinde; darlıkta bollukta infak, çirkin işlerden günahlardan hemen kaçınarak istiğfar etmek hedefi konuluyor. İdeal Kuran ahlâkına sahip muttaki kişinin ahlâkî nitelikleri bunlar. Mağfiret dilemek, sadece kendi nefsi için değil tüm müminler için, birlikte iş yaptığı kardeşleri için mağfirete koşmak tevhidi yönelişe ve kopmaz kulpa, en sağlam mercie, Kadiri Mutlak olana, Rahman Rahim olana yönelmek emrediliyor. Bu vasıflar, kişisel ihtiraslarını ve nefsi duygularını yenmiş; vasat ümmetin bir neferi olmaya çalışan ‘yeryüzünde halife kılınmak bilinci’ ndeki insanın erdemleri olarak sıralanıyor.

YAZININ DEVAMI

Etiketler :