1. HABERLER

  2. HABER

  3. TSK’nın Gizli Askeri Belgeleri 6 Ülkeye Satılmış
TSK’nın Gizli Askeri Belgeleri 6 Ülkeye Satılmış

TSK’nın Gizli Askeri Belgeleri 6 Ülkeye Satılmış

TSK’ya ait gizli belgeler İsrail ve Yunanistan başta olmak üzere 6 ülkeye satılmış.

22 Nisan 2013 Pazartesi 07:02A+A-

Haber: Murat Alan / Yeni Akit

Askeri Casusluk ve Şantaj Davasında vatana ihanet belgelendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK’ya ait gizli belgelerin İsrail ve Yunanistan başta olmak üzere 6 ülkeye satıldığını ortaya koyan skandal delilleri mahkemeye teslim etti. Türk savaş gemilerinin gece harp kabiliyetini, olası bir Yunan saldırısında Türk jetlerinin uygulamaya sokacağı planı, savunma ve taarruzda görev alacak savaş pilotlarının kod isimleri, telsiz şifreleri ile Hava Radar Sistemlerimizin koordinatlarına ait çok gizli belgelerin ihanet çetesi tarafından satıldığı ortaya çıktı. Mahkemeye teslim edilen belgelerin içeriklerine ilişkin düşülen açıklama notları hangi belgenin nasıl ve kime satılmak istendiğini ortaya koyuyor. Ele geçirilen belgelerin açıklama bölümünde hazırlayan kişi ismi belirtilip, “Yunanistan’la muhtemel harpte Doğu Akdeniz’de neler yapmayı planladığımıza ilişkin çok önemli bilgiler var. Yunanistan’daki dostumuza iletilecek”,“ İsrail ile ilişkiyi Bnb. Tansel Çetin ayarlayacak.”, “Yunanistan’a parça halinde servis edilecek”, “İsrailliler tarafından talep edilen bilgiler…” şeklinde ifadeler yer veriliyor.

 “İSRAİL İLE İLİŞKİYİ TANSEL ÇETİN AYARLAYACAK”

12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 49’u muvazzaf ve 79’u tutuklu 357 sanıklı askeri belge ve bilgi temin etme davasının dördüncü gününe, Yunanistan ve İsrail’e satılan TSK belgeleri damgasını vurdu.  Soruşturma kapsamında ele geçirilen “Koordinasyon toplantısı” başlıklı belge üzerinde yapılan incelemede, sanıkların yabancı ajanlarla temas kurduğu, İsrail başta olmak üzere Türkiye’den rahatsızlık duyan birçok ülkeyle irtibatlı olunduğu vurgulandı.   Muvazzaf subaylar Selçuk Akarı, Eyüp Ertürk ve Anıl Bilgin tarafından hazırlandığı belirtilen “koordinasyon toplantısı” belgesinde ise şu ifadeler yer alıyor:   “İsrail ile ilişkiyi Bnb. Tansel ÇETİN ayarlayacak. Kayınpederinin bağlantılarını kullanacak. Astsb. Çağdaş Yılmaz’dan dil konusunda destek alsın. Rodos (Yunan İstihbaratı olduğu düşünülüyor) ile ilişkiyi Yzb. Cihan Kaplan ayarlayacak. Kutup Ayısı (Rus ajanı) ile ilişkileri Yzb. Engin Karatekin, seyirde olması durumunda ise Üstğm. Ekrem Yılmaz organize edecek. Bnb. Tayfun Karataş ses ve görüntü alan cihazlarla ile ilgili bir çalışma yapacak.”

“YUNANİSTAN’A PARÇA HALİNDE VERİLECEK”

Şüpheli Albay Recep Bülent Şenses tarafından hazırlandığı belirtilen ikinci belgenin “Gece Muhabere İmkan ve Kabiliyetleri” başlığı taşıdığı, olası bir Türk-Yunan savaşı sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bulunan savaş gemilerimizin gece harp kabiliyetini ortaya koyduğu ifade edildi. Yunan Savaş Gemilerine nasıl taarruz edileceğini, gelişmiş ve zayıf yönlerini izah eden belgeyle ilgili not bölümünde ise, “Belge Yunanistan’a bütün halinde değil parçalar halinde servis edilecek..” denildi.  

Binbaşı Murat Nail Şenal tarafından hazırlandığı belirtilen “SGRS Projesi” başlıklı belgenin ise Yunanistan tarafından istenebilecek bilgiler içerdiği, “SGRS Projesi ile ilgili belgelere ulaşmamız istenmişti. Bu belge önemli bilgi içeriyor. Yunanistan tarafından talep edilebilir. Limni batısındaki 5 no.lu mevkinin koordinatları teyit etmesi konusunda direktif verdim” şeklinde ifadelerin bulunduğu kaydedildi.

“DOSTUMUZA İLETİLECEK”

Mahkemeye teslim edilen ve muvazzaf subay Yalçın Özkütük tarafından hazırlandığı belirtilen belgenin “ÇOK GİZLİ” gizlilik dereceli “GGK 50.03 Harekat Tasarısı” başlıklı olduğu, askeri birliklerimizin savaş planlarının yer aldığı kırk iki (42) sunudan ibaret olduğu kaydedildi. Belgenin açıklama bölümüne ise sanıkların “Yunanistan’la muhtemel harpte Doğu Akdeniz’de neler yapmayı planladığımıza ilişkin çok önemli bilgiler var. Yunanistan’daki dostumuza iletilecek” notunu düştüğü vurgulandı.

D/A PROJESİNİN SATIŞI İLE İLGİLİ ALMANLARLA İRTİBATA GEÇİLSİN

Şüpheli Deniz Mühendis Albay İbrahim Aydın tarafından temin edildiği belirlenen “D/A projesi” isimli belgenin ise gizlilik derecesi yüzünden dava dosyasına konulmadığı, casusluk davası sanıklarından ele geçirilen belgenin incelemesinde notlar bölümüne “Almanlar, Fransızlar ve İsrailliler tarafından D/A projesinin gelişimi ile ilgili talep edilen bilgiler için kullanılacaktır. D/A projesinin başlangıcından bu zamana kadar elindeki tüm belgeleri göndersin o belgelere göre ödeme yapılacak. Almanlarla irtibata geçilsin. Anlaşma metninin isteklerimize uygun düzenlendiğini gösteren bir belge lazım. Alınan dosyaya Yunanlılar iyi ödeme yapar” yazıldığı ifade edildi.

YABANCI AJANLARA SATILAN O BELGELERDEN BAZILARI ŞÖYLE

Ele geçirilen belgelerin mahiyeti ve gizlilik derecesiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığıyla temas kurulduğu, gönderilen cevapta belgelerin gizlilik derecesinin “çok gizli” ve yayınlanması milli menfaatlere aykırı olduğunun belirtildiği ifade edildi.  Belgelerin Türk savaş gemilerinin gece harp kabiliyetini, olası bir Yunan saldırısında Türk jetlerinin ve deniz unsurlarının uygulama sokacağı planı, savunma ve taarruzda görev alacak savaş pilotlarının açık ve kod isimlerini, savunmada kullanılacak telsizlerin şifreleri ile saldırılara cevap verecek harp unsurlarını koordine edecek Hava Radar Sistemlerimizin koordinatlarını içerdiği kaydedildi.

CHP’YE GÖRE DÂVÂ TERFİLERE ENGEL OLMAK İÇİNMİŞ!

İzmir’de görülmeye başlanan Askeri Casusluk ve Şantaj davasını çok sayıda CHP’li vekil izlemişti. Duruşma salonu içinde ve dışında sanıklara destek açıklaması yapan CHP’li vekiller, sanıkların terfisine engel olmak için böyle bir davanın açıldığını iddia etmişti. CHP’li Özgür Özen, “Devrelerinden önde terfi almış geleceğin kuvvet komutanlarına, bakanlıklarda gelecekte en ileri düzeyde görev alacak bürokratlara operasyon yapılıyor” iddiasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT