1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. TSK’dan İdlib'de askeri hareketlilik
TSK’dan İdlib'de askeri hareketlilik

TSK’dan İdlib'de askeri hareketlilik

​​​​​​​Rusya ve Esed rejiminin yeni saldırıları sonrası Suriye'nin İdlib ilinde askeri hareketliliğin yaşandığı bildirildi.

07 Ağustos 2020 Cuma 14:16A+A-

Suriye'nin İdlib ili kırsalında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri hareketliliği yaşandığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edindiği bilgilere göre, dün akşam saatlerinde TSK'ya ait yeni bir askeri konvoy Kefr Lusin sınır kapısından giriş yaparak İdlib'e geçti.

Kaynaklar konvoyda rutin sevkiyatın dışında tank ve topçu sistemlerinin de bulunduğunu ifade etti. 

Mepa News'in edindiği bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib'deki gözlem noktaları dışında bulunan askeri kontrol noktalarına bazı tank ve topçu sistemlerini konuşlandırdı. 

Öte yandan Türk Silahlı Kuvetleri'nin İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesine de sevkiyat gerçekleştirdiği, dün gece saatlerinde İdlib'de askeri hareketlilik yaşandığını bildirildi.

Bugün sabah saatlerinde de, Kefr Lusin sınır kapısından Suriye'ye giriş yapan yeni bir TSK konvoyu İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesine ulaştı. Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklar askeri konvoyda tank ve topçu sistemlerinin bulunduğunu bildirdi.

Rusya ve İran tarafından desteklenen askeri unsurların da uzun bir süredir İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesi ile Halep'in batısındaki temas hatlarına askeri yığınak yaptığı biliniyor.

Türkiye'nin Suriye'deki 12 gözlem noktası dışında İdlib ili dahilinde 66 askeri kontrol noktası bulunuyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıkladığı rakamlara göreyse İdlib sınırları içerisinde 10 binden fazla Türk askeri bulunuyor. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT