1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. TSK ve ÖSO PKK/PYD Kontrolündeki Burseya Dağı’nı Ele Geçirdi!
TSK ve ÖSO PKK/PYD Kontrolündeki Burseya Dağı’nı Ele Geçirdi!

TSK ve ÖSO PKK/PYD Kontrolündeki Burseya Dağı’nı Ele Geçirdi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), Afrin’in kuzeydoğusunda yer alan Burseya Dağı’nı ele geçirdiği bildirildi.

28 Ocak 2018 Pazar 14:54A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin’in doğusundaki Azez’den sabah saatlerinde PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin işgalindeki Burseya Dağı’na yönelik operasyon başlatmıştı.

AA’da yer alan habere göre, “stratejik önemde” olduğu belirtilen Burseya Dağı TSK ve ÖSO tarafından ele geçirildi.

PKK/PYD, Burseya Dağı’nın hem Kilis’in merkezi hem de direnişçilerin kontrolündeki Azez’e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.

Toplam 18 Nokta Ele Geçirildi

Gece saatlerinde hava akınları ve topçu atışları ile vurulan Burseya Dağı’na yönelik operasyon ile başlayan harekâtın 9. gününde Burseya Dağı ile beraber Afrin’in beş beldesinde 13’ü köy, biri köy altı yerleşim ve 4’ü stratejik tepe olmak üzere toplam 18 nokta örgütten alınmış oldu.

TSK ve harekâta destek veren ÖSO güçleri, harekâtın önceki günlerinde Bülbül beldesine bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa köyleri ve Kürdo köy altı yerleşimi, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, 740.Tepe, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak, Cinderes beldesinde de Hammam köyü ile Mersides Tepesi’ni ele geçirmişti.

“Türkiye’nin Meşru Müdafaa Hakkı”

Genelkurmay Başkanlığı’nın harekâtın ilk günü yaptığı açıklamada, “harekâtın Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği” bilgisine yer verilmişti.

Açıklamada, “yalnızca teröristlere ait noktaların hedef alındığı, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği” vurgulanmıştı.

HABERE YORUM KAT