1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tsipras'a 'Havaya Girme' Uyarısı
Tsipras'a 'Havaya Girme' Uyarısı

Tsipras'a 'Havaya Girme' Uyarısı

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, Yunanistan'daki solcu Başbakan Tsipras'a "AB sizin Yunan seçmenlere vaatlerinizi aynen kabul edecek diye bir şey yok” mesajı yolladı.

09 Şubat 2015 Pazartesi 16:55A+A-

Yunanistan’da solcu Tsipras hükümetinin başa geçmesiyle Avrupa Birliği’nde Atina’nın 300 milyar euroyu aşan kredi borçlarının akıbeti tartışma konusu. Tsipras başbakan olmadan önce 'AB önünde eğilmeyeceği çıkışı' yaparken, AB de Yunanistan’ın Euro Bölgesi'nden çıkması dahil her türlü seçeneğe hazırlıklı olduğuna dair mesajlar veriyor. AB politikalarını belirleyen ve koordine eden Avrupa Komisyonu’nun başkanı Jean-Claude Juncker, Yuann Başbakan Aleksis Tsipras’a, “AB sizin Yunan seçmenlere vaatlerinizi aynen kabul edecek diye bir şey yok” mesajını verdi.

Avrupa Komisyonu’nun Almanya destekli Başkanı Juncker, Alman Sosyalist Parti üyeleriyle görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada “Yunanistan, AB’de Tsipras’ın kafasındaki tüm planı kabul edecek bir hava olduğunu farzetmemeli. Euro grubu haftaya Çarşamba meseleyi görüşecek. Sanıyorum, sayın Tsipras ile önümüzdeki hafta görüş alışverişinde bulunma fırsatımız olacak” dedi.

Reuters

HABERE YORUM KAT