1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Trump: Esed’i Desteklemek Şu An İçin En İyi Yol
Trump: Esed’i Desteklemek Şu An İçin En İyi Yol

Trump: Esed’i Desteklemek Şu An İçin En İyi Yol

ABD Başkanı seçilen Donald Trump, Suriye’de yaşanan savaşla ilgili kendince açıklamalarda bulundu.

13 Kasım 2016 Pazar 18:24A+A-

ABD’de başkanlık seçiminden zaferle çıkan Donald Trump, Suriye’de devam eden savaşa yönelik “Esed ve Suriye rejimini desteklemek şu an için en iyi yol.” ifadelerini kullandı.

Ajanslarda yer alan habere göre, Wall Street Journal’a röportaj veren Donald Trump, “Suriye’ye ilişkin birçok insandan farklı görüşlere sahibim. Benim yaklaşımım açık. Biz Suriye’yle savaşıyoruz. Suriye, IŞİD’le savaşıyor. Ve bizim IŞİD’den kurtulmamız lâzım.” diye konuştu.

Beşşar Esed’i pek de sevmediğini söyleyen ancak Suriye’deki savaş ortamında güçlenerek ABD’yi tehdit eden gruplara karşı Esed rejimini desteklemenin en iyi yol olduğunu savunan Trump, Rusya ile olan ilişkilerin onarılması konusunda da umutlu olduğunu söyledi.

Rusya’nın Esed rejimiyle olan ortaklığına dikkat çeken Trump, “Rusya şu ânda tamamen Suriye’yle beraber hareket ediyor. Bizim sayemizde güçlenen İran da Suriye’yle beraber hareket ediyor. Biz ise kim olduklarına dâir hiçbir fikrimizin olmadığı muhalifleri destekliyoruz. Suriye’ye karşı savaşırsak, bu iş Rusya’yla savaşmakla sonuçlanır.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT