1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. TRT Erhan Çelik Muammasını Kronikleştiriyor!
TRT Erhan Çelik Muammasını Kronikleştiriyor!

TRT Erhan Çelik Muammasını Kronikleştiriyor!

TRT, halk nezdinde büyük tepkiler toplayan, yüksek ücretle ana haber spikeri yapılan Erhan Çelik hakkında açıklama yaptı.

31 Temmuz 2016 Pazar 17:48A+A-

HAKSÖZ HABER

TRT Genel Müdürlüğü, tepkiler üzerine güya Erhan Çelik'in ekranlara taşınması üzerine bir 'açıklama' yaptı. Fakat açıklama tipik bir eski Türkiye'nin bürokratik teamüllerini yansıtıyor. Yani şeffaf ve hesap vermeyi değil, kapalı devre ve hesap sorulamazlığı yansıtıyor. TRT bir kamu müessesesi ve uzun yıllar boyunca bir çiftlik, arpalık ve yolsuzluk kurumu olarak bilindi ve işledi. Peki bu durumda TRT'nin bu kirli gölgeyi tekrardan gündeme taşımaya niyeti mi var ki "dostlar alışverişte görsün" kabilinden ucube beyanatlarda bulunarak topluma karşı lakayt bir tavır alıyor. Erhan Çelik'in kendisi zaten kamuoyunda sevilen, beğenilen ve talep edilen bir isim değilken üstüne bir de dudak uçuklatan rakamlar ve ultra lüks mekanlarda ağırlama şartlarıyla TRT'ye transfer etme şaşkınlığı da nereden çıktı şimdi? 15 Temmuz gecesinden itibaren tankların önüne yatan, savaş uçaklarına karşı gögsünü siper eden halkımınızın karşısına TRT‘nin bir “müjde“ olarak Erhan Çelik‘i çıkartması tuhaflık ve tutarsızlığın zirvesini işaret ediyor.

TRT’nin eski yıllarda olduğu gibi hiçbir şeyi izah etmeyen açıklaması tepkileri azaltmak yerine daha da büyüteceği muhakkak. TRT bünyesinde yetişmiş ve işinin ehli onlarca spiker varken, Erhan Çelik gibi kamuoyu nezdinde sevimsiz ve itici hayat tarzı ile maruf bir kişinin izleyiciye dayatılması kabul edilemez. TRT‘nin ekran yüzlerini seçerken dürüst, ilkeli, ahlaklı ve tutarlı kişileri öncelemesi hem faydalı hem de zaruridir.

TRT'nin hiçbir şey izah etmeyen açıklaması:

"Bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde TRT 1 Ana Haber bülteni sunucusu Erhan Çelik'e ödenen ücrete ilişkin spekülasyon amaçlı abartılı rakamlar telaffuz edilmektedir. Bu haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

14 Yorum