1. HABERLER

  2. HABER

  3. TOKAD: “Başbağlar Katliamı, Zalimlerin Kirli Yüzüdür!”
TOKAD: “Başbağlar Katliamı,  Zalimlerin Kirli Yüzüdür!”

TOKAD: “Başbağlar Katliamı, Zalimlerin Kirli Yüzüdür!”

"Kirli bir sürecin, JİTEM’le, faili meçhullerle ülke halkının hayatının karartıldığı 1990’lı yılların kara lekelerinden biridir Başbağlar!"

05 Temmuz 2010 Pazartesi 14:25A+A-

TOKAD dernek sekreteri Çetin Yıldırım, Başbağlar katliamının yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yıldırım, açıklamasında şunları söyledi:

"Sivas'ta 37 kişiyi kim katlettiyse Başbağlar'da da 33 insanı aynı eller katletmiştir. Kirli bir sürecin, JİTEM'le, faili meçhullerle ülke halkının hayatının karartıldığı 1990'lı yılların kara lekelerinden biridir Başbağlar! Zalimlerin, halkımızı birbirine düşürmek isteyerek iktidarlarını sürdürme isteklerinin bir sonucudur Başbağlar katliamı."

Çetin Yıldırım, ayrıca Başbağlar katliamının da sürmekte olan Ergenekon davaları içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, açıklamasını "Kürt sorunu da başörtüsü yasağı da Başbağlar ve Sivas'ta insanların katledilmesi de ülkede halka düşmanlık yapan aynı egemen ellerin ürünüdür ve biz halk olarak bu kirli elleri artık gördük ve onlara karşı mücadelede kararlıyız." sözleriyle tamamladı.

Haksöz-Haber

HABERE YORUM KAT