1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tırları İhbar Edenin İzi Bulundu
Tırları İhbar Edenin İzi Bulundu

Tırları İhbar Edenin İzi Bulundu

Adana'da MİT tırlarına yönelik operasyonu başlatan ihbarcının izi bulundu. Operasyon sırasında izlenen ilginç yöntemle ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

04 Şubat 2014 Salı 11:09A+A-

Adana'da MİT'in Türkmenlere yardım götüren tırlara yapılan operasyonların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İhbarın operasyonu meşrulaştırmak amacıyla yapıldığı ve operasyon hazırlığının ihbardan saatler önce başlatıldığı belirtiliyor. 

Yeni Şafak'ın haberine göre Adana Savcısı Aziz Takçı'nın operasyondan 3 saat önce 250 jandarma ile tırların güzergahında operasyon hazırlığı yaptırdığı öğrenildi. Savcı Takçı'nın 3 saat önceden Jandarma komutanları ile yaptığı telefon görüşmesinde 'hazırlıkları yapın' talimatı verdiği iddia ediliyor. İddiaya göre ihbar ise operasyondan 1,5 saat önce dijital sisteme geçti.

Operasyonda, alınan talimatlla MİT görevlilerinin arama öncesi yere yatırılarak kelepçelendiği ve Ankara ile iletişim kurmalarının önüne geçildiği bildirildi. Operasyonu haber alan MİT ise Valilik yanında Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük'e de bilgi verdi. Yörük de jandarma birimlerine operasyonun durdurulması ve MİT tırlarının bırakılması emrini verdi. Jandarma birimleri buna rağmen komutan yerine savcının emrini dikkate aldı.

Olayla ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayan Vali Hüseyin Avni Coş hemen aramaların yapıldığı olay yerine hareket etti. Vali Coş, arama yapılan TIR'ların MİT'e ait olduğunu ve 'Kod'lu talimatı göstermesine rağmen jandarma mülki amiri konumundaki Vali'nin bile emrini yerine getirmedi. Vali Coş'un tüm uyarılarına rağmen savcının talimatını uygulayan jandarma birimleri MİT görevlilerini uzun süre gözaltında tutması da dikkat çekti.

Bu arada güvenlik birimleri, dijital sisteme gelen TIR ihbarının Ankara Çukurambar'daki bir ankesörlü telefondan geldiğini tespit etti. Aynı ankesörlü numaradan 3 saat içinde farklı noktalara uzanan 4 ayrı telefon görüşmesinin yapıldığı da ileri sürülüyor. Güvenlik birimleri, söz konusu ankesörlü telefona yakın mobese kameralarını incelemeye aldı.

 

HABERE YORUM KAT