1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Timothy Weeks: "Yolculuğumu tamamlamak için Afganistan'a döndüm"
Timothy Weeks: "Yolculuğumu tamamlamak için Afganistan'a döndüm"

Timothy Weeks: "Yolculuğumu tamamlamak için Afganistan'a döndüm"

Afganistan'da 2016 yılında esir alınan ve takas ile serbest bırakılan Timothy Weeks'in, Cebrail Ömer ismini alarak Müslüman olduğu ve Afganistan'a İslam Emirliği'nin 1. Yıl dönümü kutlamaları için döndüğü belirtiliyor.

14 Ağustos 2022 Pazar 13:30A+A-

HAKSÖZ HABER 

Kabil'de Taliban tarafından rehin alınan ve daha sonra karşılıklı esir takası kapsamında serbest bırakılan Avustralya vatandaşı Timothy Weeks bugün Afganistan'a geri döndü.

Afganistan İslam Emirliği'nin birinci yıldönümü kutlamalarına katılmak için Afganistan'a döndüğü ifade edilen Timothy Weeks'in Müslüman olduğu ifade edilirken Cebrail Ömer ismini aldığı belirtiliyor.

2016'da Taliban tarafından bir Amerikan kolejinden esir alınan Weeks öğretmenlik mesleğini icra ediyordu. Afganistan İslam Emirliği'nin düzenlediği törenlere katılmak üzere Afganistan'a döndüğünü belirten Weeks, "6 yıl önce Afganistan'a ilk geldiğimde 'Sizin de bildiğiniz sebeple' 2016'da gelmiştim. Buraya tekrar geldim, 'yolculuğumu' tamamlamak için." dedi.

Afganistan'da düzenlenecek törenlere katılmanın da bu gezide bir amaç olduğunu belirten Timothy Weeks, "  3.5 yıl kadar Taliban mensupları ile beraber kalmıştım. Onları hiçkimsenin görmediği gibi görme fırsatım olmuştu."  dedi.

 

Cebrail Ömer'in Kabil havalimanında Afganistan'a dönüşüne dair yaptığı açıklama:

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum