1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Times: Esed ve İran, Halep Saldırısı İçin Yığınak Yapıyor
Times: Esed ve İran, Halep Saldırısı İçin Yığınak Yapıyor

Times: Esed ve İran, Halep Saldırısı İçin Yığınak Yapıyor

Times gazetesi, İran ve Suriye rejim güçlerinin, muhalifleri Suriye'nin en büyük kenti Halep'ten tamamen çıkarmak için büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu yazmış.

14 Nisan 2016 Perşembe 10:09A+A-

Haberde, Beşar Esed'ın memleketi olan Lazkiye'den Halep'in güneyine yüzlerce askerin gönderildiği, rejimin bölgeye misket bombası saldırıları düzenlediği aktarılıyor.

Buna ek olarak, yerel medyadan edinilen bilgilere göre, İran'ın Suriye'ye 1000 kadar asker gönderdiği belirtiliyor; "İran Devrim Güçleri, Halep'in kuzeyindeki kırsal bölgede üs kurdu. Geçen hafta Suriye'de 11 İranlı asker öldü" deniyor.

Halep'in güneyi ve batısı büyük oranda El Nusra grubunun elinde bulunuyor.

Makale şöyle devam ediyor;

"Halep, muhaliflerin merkezinde etkin olduğu son büyük kent ve kuzeydeki son kaleleri. Kuzey doğusundaki Rakka ve Deyr ez Zor da IŞİD'in kontrolünde bulunuyor."

Rusya sessiz

Esed'in bir diğer müttefiki Rusya'nın ise Halep'in geri alınması konusunda suskun kaldığını belirtiyor. Rusya'ın hava saldırılarının Halep'teki muhaliflerin Türkiye'den ikmal yollarını kestiğini hatırlatan Times, bu kez Rusya'nın ateşkese uymayı seçtiğini yazıyor.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy'un, Rusya'nın ateşkese uyan taraflara düzenlenecek saldırılara katılmayacağını söylediği aktarılıyor.

 

HABERE YORUM KAT