1. HABERLER

  2. HABER

  3. TİB'in Başına A. Cemaleddin Çelik Getirildi
TİB'in Başına A. Cemaleddin Çelik Getirildi

TİB'in Başına A. Cemaleddin Çelik Getirildi

Hükümet, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın başına MİT mensubu Ahmet Cemaleddin Çelik'i atadı. Yasal dinlemelerin tek merkezi olan kurumdaki atama Resmi Gazete'de yayımlandı

24 Aralık 2013 Salı 05:24A+A-

Hükümeti hedef alan Halk Bankası merkezli 17 Aralık baskınları ve usûlsüz dinlemelerin yankıları sürerken, Türkiye'de yasal dinlemelerin merkezi konumundaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) kritik bir atama yapıldı. Geçtiğimiz yıldan buyana Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görev yapmakta olan Ahmet Cemaleddin Çelik, TİB'in başına getirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın imzasıyla yapılan atama Resmi Gazete'de yayımlandı.

MİT'TE ÇALIŞIYORDU

Güvenlik bürokrasisinde uzun yıllardır önemli görevler üstlenen A.Ü. SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu A. Cemaleddin Çelik, Ankara bürokrasisinde önemli görevlerde bulundu. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü'nde uzman yardımcısı ve uzman olarak görev yapan Çelik, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nde ise Uzman, Daire Başkanı ve Genel Müdür Vekilliği görevlerinde bulundu. Çelik, 2012 yılından itibaren MİT Müsteşarlığı'nda çalışmaktaydı. TİB'de önceki başkan Fethi Şimşek'in kendi isteğiyle görevden ayrılmasının ardından, 1 Aralık 2012'den bugüne İletişim Daire Başkanlığı görevini vekaleten Dr. Osman Nihat Şen yürütüyordu. 2005 yılında kurulan TİB, 2007'de çıkarılan kanunla birlikte, iletişim suçlarının yanısıra internet suçları için de yetkili hale getirilmişti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT