1. HABERLER

  2. HABER

  3. TİB'de Kayıt Dışı Çalışan Çanak Bulundu
TİB'de Kayıt Dışı Çalışan Çanak Bulundu

TİB'de Kayıt Dışı Çalışan Çanak Bulundu

Usulsüz dinlemelerin yapıldığı iddia edilen TİB'de yönetimin değiştirilmesinin ardından yapılan incelemelerde, ne için kullanıldığı belli olmayan ve kayıt dışı olduğu anlaşılan bir çanak bulundu.

04 Mart 2014 Salı 13:31A+A-

Emniyet, jandarma ve MİT'te yapılan dinlemelerin merkezi olan TİB'e kayıt dışı çanak kondu. Çanak antenin yerli uydulara değil yabancı bir uyduya servis yaptığı ileri sürüldü. 

17 Aralık operasyonunun ardından ortaya çıkan dinleme skandallarında, Türkiye'nin yasal dinleme merkezi olarak da bilinen TİB'e başkan olarak Ahmet Cemalettin Çelik getirildi. Usulsüz dinlemelerin yapıldığı iddia edilen TİB'de yönetimin değiştirilmesinin ardından yapılan incelemelerde dinlemelerle ilgili ne için kullanıldığı belli olmayan ve kayıt dışı olduğu anlaşılan bir çanak bulundu.

Takvim'in iddiasına göre çanak ile ilgili incelemeleri yapan uzmanlar, çanağın yönünün yerli uydular değil yabancı uydulara dönük olduğunu tespit etti. MİT ve TİB uzmanları, TÜRKSAT'tan çanağın yönünün dönük olduğu uyduları bulmasını talep etti. 

Uzmanların yaptığı incelemede dinleme için kullanılan çanağın yönünün Türkiye'nin kullandığı uydulara dönük olmadığı tespit edildi. Yabancı uyduların çanak üzerinden bilgi transferi yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

 

HABERE YORUM KAT