1. HABERLER

  2. HABER

  3. THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu İstifa Etti
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu İstifa Etti

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu İstifa Etti

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, görevinden istifa etti, yerine İlker Aycı getirildi.

06 Nisan 2015 Pazartesi 20:21A+A-

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, THY Genel Kurulu'nun toplandığını belirtti.

Hamdi Topçu açıklamasında, "Yeni yönetimde görev almayacağımı belirtir ve THY Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettiğimi kamuoyuna saygıyla duyururum" ifadelerini kullandı.

Yönetim kurulu başkanlığına Aycı seçildi

THY'den yapılan yazılı açıklamada ise olağan genel kurul toplantısının, hissedarların katılımıyla genel yönetim binasında gerçekleştirildiği bildirildi.

Toplantıda, 2014 yılı yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporlarının görüşülmesinin ardından yapılan oylamayla 2014 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı yönetim kurulu ibra edildi. 

Olağan genel kurulda yapılan seçimde yönetim kurulu başkanlığına İlker Aycı, yönetim kurulu başkanvekilliğine Doç. Dr. Temel Kotil, üyeliklere Prof. Dr. Mecit Eş, Mehmet Büyükekşi, İsmail Gerçek, Ogün Şanlıer, Arzu Akalın, İsmail Cenk Dilberoğlu ve Muzaffer Akpınar seçildi.

Olağan genel kurulda, yönetim kurulu başkanlığına seçilen Aycı, yaptığı yazılı açıklamada, "THY gibi önemli bir kurumda göreve gelmiş olmam ayrı bir gurur vesilesidir. Yeni görevimi layıkıyla yerine getirebilmek adına son derece titizlikle çalışmalarımı sürdüreceğimi kamuoyuna saygıyla duyururum" ifadesini kullandı.

İlker Aycı

1971 İstanbul doğumlu olan İlker Aycı, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'nde lisans eğitimi aldıktan sonra, Leeds Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde araştırmalarını tamamlayarak Marmara Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler masterı yaptı.

İngilizce ve Rusça bilen Aycı, daha önce Universal Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Asal Dış Ticaret Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı, Kurtsan İlaç sanayi Ortadoğu ve Orta Asya bölge temsilciliği, Başak Sigorta Genel Müdürlüğü ve Güneş Sigorta Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Ocak 2011 yılından bu yana Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı olarak görev yapan Aycı, ayrıca Ocak 2014'ten bu yana dünyanın 130 farklı ülkesinden 175 ulusal ve bölgesel yatırım ajansı üyesi bulunan Dünya Yatırım Ajansları Birliği'nin başkanlık görevini yürütüyordu.

AA

HABERE YORUM KAT