1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. The Cave (Mağara) Belgeseli Doğu Guta’daki Dramı Gözler Önüne Seriyor
The Cave (Mağara) Belgeseli Doğu Guta’daki Dramı Gözler Önüne Seriyor

The Cave (Mağara) Belgeseli Doğu Guta’daki Dramı Gözler Önüne Seriyor

Suriyeli genç yönetmen Feras Feyyad’ın yönettiği “The Cave” (Mağara) belgesi katil Esed rejiminin Doğu Guta’da harabeye çevirdiği bir hastanedeki kadın doktorun mücadelesini ekrana yansıtıyor.

09 Aralık 2019 Pazartesi 16:12A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Daha önce Esed rejiminin zindanlarında işkence gören bir mahkûmu konu edindiği “Halep’te Son Adam” belgeselini çeken Feyyad, rejimin 2018’de kontrol altına aldığı Guta’da bulunan doktor Amani Ballour’un zorlu mücadelesine odaklanıyor.

Rejim ve destekçileri tarafından bombalanan hastaneye tünelle giriş yapıldığı için mağara adı verilmiş. Hastanedeki ameliyathaneler yeraltında bulunuyor. Çok kısıtlı imkanlara sahip olan hastanede ameliyatlar oldukça zorlu geçiyor.

Hastane doktorları yaralıların ameliyat esnasında daha az acı çekmesi için telefonlarından klasik müzik açıyor.

Hastanede çalışan gönüllü doktorlar ve hemşireler her gün korku içinde çalışıyorlar. Ancak, takım halinde çalışan doktorlar ve hemşireler sivilleri hayata döndürme çabasını daha çok önemsiyor.

Hayalet şehre dönmüş Doğu Guta’da yaralanan ve ölüme mahkûm edilen mazlumları kısıtlı imkanlarla tedavi eden Ballour, yaşadıkları hayatın zor olduğunu ancak, onurlu bir yaşam olduğunu söylüyor.

Cehennem içinde yaşayan çocukları hayata bağlamanın zor olduğunu belirten Ballour, zor da olsa çocuklara umut aşılamanın çok güzel bir duygu olduğunu aktarıyor.

Belgesel 6 Aralık’ta İngiltere’de yayımlandı.

 

HABERE YORUM KAT