1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Tevhid dergisinin Kasım sayısı çıktı
Tevhid dergisinin Kasım sayısı çıktı

Tevhid dergisinin Kasım sayısı çıktı

Tevhid derginin Kasım 2023 sayısı okuyucuyla buluştu.

20 Kasım 2023 Pazartesi 21:49A+A-

Tevhid dergisinin Kasım sayısının tanıtım yazısı:

“Es-Selamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatuhu,

Allah’a hamd, Resûl’üne salât ve selam olsun.

Tevhid Dergisi olarak yeni sayımızı siz değerli okuyucularımıza takdim ediyoruz.

Halis Bayancuk Hoca’nın, Yûnus’un (as) imtihanı olarak bildiğimiz görev yerini terk etme hadisesini, onu (as) bu terke iten bilinçaltı duyguları, onun (as) hem günahından hem de balığın karnından kurtulmasına vesile olan sebepleri ve bu hadiseden çıkarabileceğimiz daha pek çok dersi ele alıyor. Yûnus’un (as) hatasına rağmen tevbesiyle kavuştuğu mertebesini hangi bakış açısına sahip olmakla elde edebileceğimize dair bizlere rehberlik ediyor.

Enes Yelgün, İfk Hadisesi üzerinden, zulme uğrayan Müslim’in ve yakın çevresinin İslam tarafından kendilerine verilen hakları, bunların yanı sıra Allah (cc) katında hangi yolu tutmanın onları dünya ve ahiret hayatında en hayırlı sonuçlara götüreceğini anlatıyor.

Talha Akman, Rahmân’ın kullarını vasfettiği yazılarında bu kez, bu kulların en önemli özelliklerinden birinin de boş işlerden yüz çevirmek olduğunu Mu’minûn Suresi’nin 3. ayeti bağlamında tefsir ediyor.

Enes Doğan, Sünnetin korunması bahsinde kişiye özel sebeplerin hadis rivayetine etkisi konusunu incelemeye devam ediyor.

Emre Acar, akrabalık haklarını konu edindiği yazısında akrabalık bağlarını korumanın ehemmiyetine, bu haklara riayet etmenin bir tercih değil, zorunluluk olduğuna dair nasihat ediyor.

Ömer Akduman, “Allah’a ve Ahiret Günü’ne iman eden ya hayır konuşsun ya da sussun.” hadisinden yola çıkarak hayır konuşmak ne demektir, sorusunu soruyor ve konuşma nimeti üzerine bizlerle hasbihâl ediyor.

Kerem Çağlar, aile özelindeki yazı dizisinde aile saadetini koruma yöntemlerini anlatırken bu sorumluluğun evin reisi olan eşlerde/babalarda olduğunu vurguluyor, bu sorumluluğun hakkıyla yerine getirilebilmesi için Nebevi metodlarla yol gösteriyor.

Zeynep Bayancuk, Allah (cc) ve Resûl’ünün emrettiği, kardeşlik haklarından kıldığı selam verme sorumluluğuna Rabbimizin Es-Selâm ismiyle dikkat çekiyor ve bizlere önemli hatırlatmalarda bulunuyor.

Allah’ın (cc) izniyle 130. sayımızı istifadenize sunuyor, yılın son demlerinde yaşanan hadiselerin zalimlerin yanına kalmamasını, mazlumların tarifini yapmakta aciz kaldığımız acı dolu çığlıklarının sevinç ve hamd çığlıklarına dönüşmesini El-Kahhâr ve El-Fettâh olan Rabbimizden diliyoruz.”

tevhiddergisi2.jpg

İletişim: https://tevhiddergisi.org/

HABERE YORUM KAT

1 Yorum