1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Tevhid dergisinin Aralık sayısı çıktı
Tevhid dergisinin Aralık sayısı çıktı

Tevhid dergisinin Aralık sayısı çıktı

​​​​​​​Tevhid dergisinin 131. sayısı (Aralık 2023) okuyucusuyla buluştu.

13 Aralık 2023 Çarşamba 20:21A+A-

Tevhid dergisinin sunuş yazısı:

“Es-Selamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatuhu,

Allah’a hamd, Resûl’üne salât ve selam olsun.

Tevhid Dergisi olarak yılın son sayısını siz değerli okuyucularımıza takdim ediyoruz.

Halis Bayancuk Hoca, “Şayet İsrâîl’den şikâyet edeceksek önce kendi nefsimize bakacağız, zira içimizdeki İsrâîl’i temizlemeden dışımızdaki İsrâîl’den kurtulamayacağız.” diyor. Halis Hoca bu sayımızda yaşanan vahşetten rahatsızlık duyan kalplere ve “Ben ne yapabilirim?” diye soran zihinlere sesleniyor.

Enes Yelgün, İslam tarihinde çok mühim bir yere sahip olan Hendek Gazvesi’nin başlangıcını anlatıyor, hak ile batıl ehlini bu savaşa götüren sebepleri sıralıyor.

Talha Akman, Mu’minûn Suresi’nin 4. ayeti bağlamında Rahmân’ın kullarını vasfetmeye devam ediyor, zekât ibadetinin müminler üzerindeki yansımasını naslar ışığında tefsir ediyor.

Enes Doğan, Sünnet özelindeki yazı dizisinde bu kez çok sayıda rivayette bulunan muksirûn sahabileri ve onların bu sıfatı alma sebeplerini ele alıyor, hadislerin korunması ve güvenirliliği meselesine getirilen şüphelere verilen cevapları zikrediyor.

Emre Acar, yeni iman etmiş kardeşlerimiz üzerindeki sorumluluklarımızı hatırlatıyor, bu hususta rol modelimiz olan Ensâr ve Muhâcir kardeşliğinden misal veriyor.

Ömer Akduman, komşuluk ilişkilerimizde sabitemiz olması gereken üç temel ilkeyi konu ediniyor.

Salim Kandemir, seçkin sahabilerimizin hayatlarını perde perde sunduğu yazı silsilesinde bu ay, Allah Resûlü’nün (sav) ilk eşi, kıymetlisi, yirmi yılı aşkın yol arkadaşı, dert ortağı, çocuklarının annesi, Allah’ın (cc) elçisi Cibrîl’le (as) selam göndererek şereflendirdiği Hatice Annemizi (r.anha) konuk ediyor.

Kerem Çağlar, aile temelli yazı serisinde bu ay, “Çocuk, ebeveynin gölgesi ve aklının eseridir.” diyerek çocukların bakımını üstlenen kişilerin çocuklar üzerinde ne kadar büyük bir etkiye sahip olduklarını vurguluyor.

Dr. Gözde Tercuman, salgın hastalıklar tarihini ele aldığı yazılarında bu defa gayr-i Müslimlerin tekelinde olan bilim dünyasının tabiatıyla bazı çıkmazları olduğunu ve Allah’ın (cc) tevhid nimetiyle izzet verdiği Müslimlerin böyle bir gerçeklikte tıp ilmine hangi bakış açısıyla yaklaşması gerektiğini değerlendiriyor.

Özge Uzunkaya, psikotevhid köşesinde öfkenin ardında yatan sebepleri irdeliyor, öfkenin buz dağının görünen kısmı olduğuna ve yüzeye en kolay çıkan duygu olduğuna değiniyor.

Melek Şeref, özgür iradeleriyle sorumluluk alan ve karar verebilen gençler yetişmesi için ebeveynlerin hangi noktalara dikkat etmeleri gerektiği ve ifrat ve tefrite kaçmadan dengeyi koruyabilmeleri hususunda rehberlik ediyor. 

Allah’ın (cc) izniyle 131. sayımızı istifadenize sunuyor, Rabbimizden sünneti gereği vuku bulan bu amansız günlerden bizleri hayalini kurduğumuz, derdiyle dertlendiğimiz vaadine ulaştırmasını niyaz ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT