1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Tevhid dergisinin 132. sayısı çıktı
Tevhid dergisinin 132. sayısı çıktı

Tevhid dergisinin 132. sayısı çıktı

Tevhid dergisinin 132. sayısı “Allah İndinde İki İnsan Tipi” manşetiyle çıktı.

12 Ocak 2024 Cuma 20:32A+A-

Derginin tanıtım-sunuş yazısında şunlar kaydedildi:

Es-Selamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakatuhu,

Allah’a hamd, Resûl’üne salât ve selam olsun.

Tevhid Dergisi olarak yeni yılın ilk sayısını siz değerli okuyucularımıza takdim ediyoruz.

Halis Bayancuk Hoca, Rabbimizin (cc) razı olduğu ve kendisine düşman kıldığı iki insan tipini misal vermesinden yola çıkarak bizlere nasihat ediyor. Bu iki seçenekten hangisine dâhil olacağımızın bâtıni ve zahirî amellerimizle ilgili olduğunu hatırlatarak nerede durduğumuza dair muhasebe yapmamızı istiyor.

Enes Yelgün, Hendek Gazvesi için yapılan hazırlıkları naklederken yaşanan bazı hadiseler karşısında gösterilen tavırların müminler ile münafıkları birbirlerinden ayırmasını değerlendiriyor.

Talha Akman, Mu’minûn Suresi’nin 5 ila 7. ayetleri bağlamında bu defa Rahmân’ın kullarının iffet vasfını günümüz ışığında tefsir ediyor.

Enes Doğan, muksirûn sahabileri ve onların bu sıfatı alma sebeplerini Abdullah ibni Ömer temsilinde araştırmayı sürdürüyor.

Emre Acar, bazı kalbî duyguların kendilerine has fiillerle ortaya çıktığını Kârun kıssası üzerinden anlatıyor ve kibir duygusuna işaret eden fiillere dikkat çekiyor.

Ömer Akduman, İmam Nevevî’nin Kırk Hadis eserinin şerhi bağlamında Tevhid İmamımız İbrâhîm’ın (as) misafir ağırlama edebini detaylıca ele alıyor ve hadiste emredilen davranışların Allah’a (cc) ve Ahiret Günü’ne iman etmekle ilişkisini açıklıyor.

Zeynep Bayancuk, batılı bir sansak da Rabbimizin bildirdiği üzere kalplerinin paramparça olduğu hakikatini vakıamızdan misallerle bizlere gösteriyor.

Dr. Gözde Tercuman, Doğru Bilgi Yanlış Uygulama başlıklı yazısında doğru bir bilginin yanlış şekillerde ve batıl amaçlarda kullanılmasının o bilginin doğruluğunu değiştirmeyeceğinin altını çiziyor.

Bu sayımızda sizlere Muhammed ibni Abdullah’ın Sahabe Hakkındaki İnancımız isimli kitabını tanıtıyor, Nebimizin (sav) pak ashabına karşı tüm ifrattan ve tefritten kaçınarak onlara en güzel şekilde sevgi ve saygı göstermeyi amaçlayan bu eserden tüm okurlarımızın faydalanmasını diliyoruz.

Allah’ın (cc) izniyle 132. sayımızı istifadenize sunuyor, Rabbimizden hayır üzere bizi bir araya getirmesini niyaz ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum