1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Temmuz Kitap'tan "Bir Zarif Poetika" Çıktı
Temmuz Kitap'tan "Bir Zarif Poetika" Çıktı

Temmuz Kitap'tan "Bir Zarif Poetika" Çıktı

Mustafa Bostan imzalı kitap Cahit Zarifoğlu şiirlerine ışık tutuyor.

29 Ocak 2020 Çarşamba 15:05A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mustafa Bostan'ın Cahit Zarifoğlu şiiri üzerine itinalı çalışmalarının bir ürünü olarak ortaya çıkan 'Bir Zarif Poetika' kitabı Temmuz Kitap tarafından yayımlandı.

Temmuz Kitap-İnceleme Serisi'nin son eseri olarak okuruyla buluşan kitap Zarifoğlu şiirini derinlemesine inceliyor.

Temmuz Kitap'tan yapılan açıklamada Zarifoğlu şiirinin neredeyse öncesiz ve sonrasız bir şiir olması ve poetikasının da kendine has duyarlılıklar üzerine kurulması bakımından iyi bir incelemeyi hak ettiği belirtiliyor.

Mustafa Bostan uzun süredir üzerinde yoğunlaştığı Zarifoğlu şiiri üzerinde dikkatli bir kazı çalışması yapıyor.

Bostan, Şiirindeki duyarlılıkları, dil ve duygu özelliklerini, kelime ve arketip inşasını anlamaya çalışırken, okurlara rahat okunan ve şirinin strüktürünü kolayca anlamayı sağlayan bir eser sunuyor.

Bostan'ın Cahit Zarifoğlu şiiri üzerine yazdığı makalelerden oluşan kitabın bazı bölümleri daha önce çeşitli dergilerde yayınlanmıştı.

1989 Kahramanmaraş’ın Elbistan doğumlu Bostan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü mezunu ve çeşitli dergilerde öykü ve incelemeler yayımlıyor.

‘Bir Zarif Poetika’ halen Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde Yeni Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans yapmakta olan Bostan’ın ilk kitabı.

birzarifpoetikakapak.jpg

HABERE YORUM KAT