1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Temmuz Dergisinin 67. sayısı çıktı
Temmuz Dergisinin 67. sayısı çıktı

Temmuz Dergisinin 67. sayısı çıktı

Temmuz Dergisinin yeni sayısında Abdulbaki Kömür dosyası yer aldı

30 Eylül 2022 Cuma 14:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Temmuz Dergisinin Eylül 2022 tarihli 67. sayısı Abdulbaki Kömür dosyasıyla çıktı.

Kapağında "Kimin kalabalık olduğu değil, kimin haklı olduğu önemlidir!" manşetiyle çıkan dergide şiirden öyküye, denemeden tahlile birçok türde yazı yer aldı.

Dergi tanıtımından:

Temmuz Dergisinin Eylül-2022 Sayısı Çıktı!

Ses, sözün minaresi olsun diye doldu kulağa… İnsanoğlunun yazılmamış hikâyesi, söylenmemiş türküsünü azaltmak içindi tüm çaba… Gaye kutsalı ayakta tutabilmekti,  o yüzden çılgın bağrışlarla doldu dünya… “Ne Mutlu Müslümanlardanım Diyenlere” diye başlıyor Temmuz 67. sayı…

Edebiyat, sanat ve fikriyat alanlarında birçok türden eseri barındıran Temmuz’un 67. sayısının kapağını, Abdülbaki Kömür imzalı masumiyetin kanatlarını çırptığı eylül temalı sarı yaprak süslüyor…

Bu sayının giriş kısmı dosya konusu ile değerce ağır bir zatı ağırlamaktadır. Herkes de bir karşılığı olan Abdülbaki KÖMÜR’ ün tüm yönleri ile ayrıntılı bir dosya ve röportaj karşılıyor sizi.

Süleyman Ceran’ ın “Sarmaşık”, Siret Aksoy’ un “İlk Marş Kasetinin Bilinmeyen Hikayesi”, Tahir Günay’ ın Sıradışı Bir İnsanın Portresi: Abdulbaki Kömür”,  Murat Ural’ ın “Sessizce Yükselen Protesto”, Cengiz Demir’ in “Çağırırım Ey Dost Seni” ve Muharrem Demir’ in “Abdulbaki Kömür: Umutlu Bir Ömür” yazıları ile hayatları Abdülbaki Kömür’ le kesişmiş anlatı yazıları yer alırken,  Orada Abdülbaki Kömür Varsa Dur, Dinle/n!” Fatih Pala’ nın yazısı, Halimizin Tespiti İçin: İslam ve Dört Terim” Ahmet Kerim Artuk’ un kaleminden “İslam ve Dört Terim” Ali Karlıbayır mahlasıyla sadeleştirerek genç nesillerin ilgisine sunan Abdülbaki Kömür kitap incelemesi, “Bir Sürpriz Esteteği Olarak Ahmet Murat’ ın ‘DECATHLON’ Şiiri “ incelemesiyle Sadık KOÇ’ u, “Güney Amerika’da Bir Şair, Bir Muhacir, Bir Direnişçi İlyas Ferhat” ile Necmi Küçük’ün biyografi yazısı, “Yalnızlığın Cehennemi; Tel Al-Zaatar Katliamı” ile Peren Birsaygılı Mut acı yazısı, “Saf Çocukla Kültürlü Kedinin Konuşmaları (Önsöz)” Ahmed Behçet’ e ait öyküyü çeviren Mustafa Kayapınar’ı, “Satranç Adamı” ile Rusya’da ikamet eden Suriyeli yazar, gazeteci ve çevirmen Dr.Ali Hafız’ ı Muhammed Ekrem Çavuş’un çevirisi tanırken,  “Kağıttan Yüzler“ Serkan Akın’ ın anlatısını okumaktayız.

Derginin bu sayısında birçok güzel şiir de yer alıyor. Bu sayıya şiirleriyle katkı sağlayan şairler: Mustafa Yılmaz, Halil İbrahim Karahan, Ahmet Şen, Erol Yılmaz, Salih Sezen, Sinan Davulcu, Tayyip Atmaca

İnsan manzaraları sunarak birçok hikâyeyi farklı bakış açılarıyla anlatan 67. sayıda öykü alanında eser veren yazarlar ise şunlar: Deniz Burak, Muhammed Kaçmaz,Mustafa Bilgücü, Mehmet Gül, Kevser Çakır, Mustafa Uçurum

Zamana Zaman Kesilmek” ile Alaaddin Yurderi’ nin makalesi, “Bir “Kara Ayaklı” Olarak Albert Camus ve Yabancı’ya Dair Değiniler” ile Osman Sevim’ in denemesi, “Bir Yetimin Türküsü” ile Ercan ATA ve “Taşrada Bir Ay” ile Murat Kaya’ nın kitap tahlileri ve “Uzaktaki Yakın Ya da Yakındaki Uzak: Tunus” ile Fatih Ertugay’ ın gezi yazısı okumaktayız.

Dergi, Abdülbaki Kömür’ ün İshak-Yol, Meryem-Masumiyet, İdris-i Kalem ve diğer eşsiz çizimleri ile sayfalarını ölümsüzleştirirken, içeriğinin zenginliği ve iddialı eserleriyle  anlamlı bir sayı sunarak okuyucuyu eşsiz dünyalara götürmektedir.

temmuzaltmisyedi.jpeg

HABERE YORUM KAT