1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Temmuz Dergisi yayın hayatına son verdi
Temmuz Dergisi yayın hayatına son verdi

Temmuz Dergisi yayın hayatına son verdi

​​​​​​​Ağustos 2016’dan beri yayınlanan edebiyat dergisi Temmuz Dergisi yayın hayatına son verdi.

06 Ocak 2023 Cuma 19:21A+A-

Temmuz Dergisi genel yayın yönetmeni Mustafa Yılmaz konu hakkında açıklama yaptı:

Ağustos 2016’da yayın hayatına başlayan dergimiz geldiğimiz son nokta itibariyle yayın hayatına nokta koyma kararı almıştır. Elbette bunun birçok maddi ve manevi sebepleri var.

En baştan beri üç beş kafadar bu işe emek vererek bu yükü sırtladı. O arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bir yol yürüdük, belki bir adım belki bir adım. Bizim için asıl olan yürümek iradesiydi. Birlikte yol yürümek!

Dergimizi çıkarırken hiç bir kiliseye zangoç olmayacağız, hiç bir zangocun çaldığı çan da olmayacağız demiştik. Kendi halimizce rivayet eyledik gayrının kavgasına girişmedik.

Bir duyarlılığı elden bırakmadan yürümek için emek verdik. İnsanımızın derdini dert edinmek için uğraştık. Atılamayan manşetler attık, yapılamayan kapaklar yaptık. Biz de kendi halimizce Bedreddin idik…

Hiç kimsenin ustası olamayacağı bir uğraşın çıraklarıyız, dedim hep. Edebiyat kanonunda kendimize yer edinmek için uğraşmadık. Çiçek böcek, aşk meşk edebiyatı da yapmadık. Ne yaptığımızı ne yapamadığımızı da bildik, okuyucu da bildi.

Tek satır dahi olsa katkıda bulunmuş, dergiyi satın alarak destek vermiş, isminden bahsetmiş, tanıtmış tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Onlar olmasaydı elbette bu dergi olmazdı. Bize bu yolda teknik ve maddi olarak destek olan Ekin Yayınlarına da teşekkür ediyorum.

Belki başka bir mevsim olur, başka bir çiçek açar. Belki şehre yeni bir adam gelir. Belki bir kuş uçar…

HABERE YORUM KAT

9 Yorum