1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEM'de Katliam Gibi Kaza: 12 Ölü!
TEMde Katliam Gibi Kaza: 12 Ölü!

TEM'de Katliam Gibi Kaza: 12 Ölü!

Türkiye'nin referanduma kilitlendiği gün İstanbul Başakşehir'de katliam gibi bir kaza yaşandı. Kaza güvenlik kamerasında net olarak görüntülendi.

13 Eylül 2010 Pazartesi 12:54A+A-

İkitelli ile Altınşehir arasındaki TEM yan yolda, bir su tankeri ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti.

Araçların tanınmaz hale geldiği korkunç kazada aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Görgü tanıkları, kazaya minibüs sürücüsünün kırmızı ışıkta geçmesinin sebep olduğunu iddia etti.

TEM Başakşehir yan yolda saat 16.00 sularında meydana gelen kazada, Başakşehir-Topkapı seferini yapan 34 M 5384 plakalı minibüs, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lojistik Destek Merkez kavşağından dönmeye çalışan Adem Vildan yönetimindeki 34 GC 0053 plakalı tankere çarptı. Çarpmanın etkisiyle 5 metre savrulan minibüs, bariyerlere çarparak paramparça oldu. Kasa kısmı tamamen kopan minibüsün içerisindeki 22 yolcu yola savruldu. Olayın haber alınmasıyla bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Kazada minibüste bulunan yolculardan 5'i olay yerinde, 6'sı ise hastane yolunda hayatını kaybetti. Yaralılar da Bakırköy, Haseki, Vakıf Gureba, Çapa ve TEM Hospital hastanelerine kaldırıldı. Olay yerine gelen yolcu yakınları sinir krizi geçirirken polis ekipleri yola savrulan çanta ve bazı özel eşyaları koruma altına aldı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazada ölen İnci Tezlik (19), Selahattin Bektaş (63), Murat Özdemir (14), Derya Dulkadir (10) ile annesi Hasibe Dulkadir (33), Bektaş Bektaş (56), Bahri Şahbudak (67), Ayhan Üstün'ün (31) kimlikleri gece geç saatlerde tespit edildi. Tanker sürücüsü Adem Vildan da kazadan yaralı olarak kurtuldu. Adı belirlenemeyen minibüs sürücüsünün de aralarında bulunduğu cesetler ise morga götürüldü. Bu arada kazanın görgü tanıklarından güvenlik görevlisi Mustafa Demirtaş, minibüs ve tankerin çok hızlı olduğunu ifade ederek, çarpışmanın ardından minibüsün üst tarafının koptuğunu söyledi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaza Güvenlik Kamerasında...

12 kişinin hayatını kaybettiği kaza, güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kaygan yolda ilerleyen kamyon ile minibüsün kafa kafaya çarpışması ve ardından minibüsün savrulması yer alıyor.

Bu arada, kazada can verenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu'nda bekliyor. Ölenlerin yakınlarının bekleyişi sürüyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum