1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Telefona Bakmaktan Ensemizde Çıkıntı Oluşuyor
Telefona Bakmaktan Ensemizde Çıkıntı Oluşuyor

Telefona Bakmaktan Ensemizde Çıkıntı Oluşuyor

Yapılan araştırmalar, cep telefonlarının fazla kullanılması nedeniyle kafatasında boynuz benzeri bir kemiğin çıktığını gösterdi.

22 Haziran 2019 Cumartesi 21:43A+A-

Fortune Dergisi’nin haberine göre, araştırmacılar cep telefonlarının insan vücudundaki fizyolojik özellikleri değiştirdiğini belirterek, bu çıkıntıların kafatasının arkasında zamanla büyüdüğünü açıkladı.

Avustralya’daki Sunshine Coast Üniversitesi’nden araştırmacılara göre, tablet ve cep telefonu kullanıcılarının sık sık başını öne eğmesi nedeniyle başın ağırlığı omurilik yerine kafanın arkasındaki kaslara biniyor, bu da tendon ve bağlardaki bazı kemiklerin büyümesine ve kafatasının arkasında boynuz benzeri çıkıntıya yol açıyor.

Araştırmacılar, farklı yaş gruplarındaki bin 200 kişinin röntgenini inceleyerek bu çıkıntıların gençlerde çok, yaşlılarda ise az bulunduğunu belirtti. Çalışmalar, bu çıkıntıların kişi tarafından kolayca tespit edilebileceğini gösteriyor.

Araştırmacılar, "Bulgularımız, bu durumdan mustarip gençlerin geleceği ve gelecekte sağlıklarını nasıl etkileyeceği konusunda endişe uyandırıyor" açıklamasında bulundu.

Araştırmada bu krize karşı önleyici müdahaleye olan ihtiyacın önemi vurgulandı.

Kaynak: Şarkul Evsat

HABERE YORUM KAT