1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. TELE1 Genel Yayın Yönetmenini ‘Allahu Ekber’ sedaları rahatsız etti
TELE1 Genel Yayın Yönetmenini ‘Allahu Ekber’ sedaları rahatsız etti

TELE1 Genel Yayın Yönetmenini ‘Allahu Ekber’ sedaları rahatsız etti

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, göçükten sağ çıkarılan afetzedeleri kurtaranların 'Allahu Ekber' diyerek sevinç gözyaşları dökmesinden rahatsız oldu.

07 Şubat 2023 Salı 01:55A+A-

Güneydoğu bölgesini etkisi altına alan yıkıcı depremin ardından enkaz altında kalan vatandaşlar için ekipler seferber oldu. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, göçükten sağ çıkarılan afetzedeleri kurtaranların 'Allahu Ekber' diyerek sevinç gözyaşları dökmesinden rahatsız oldu. Yanardağ, “Kurtarma çalışmaları sırasında “Allahu Ekber” diye slogan atmak nasıl bir zihniyettir. Pes artık” dedi.

Yanardağ tekbir getirilmesine karşı çıktı

10 ilden hissedilen ve merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki deprem sonra yüzlerce bina yıkıldı, 2 bin 379 vatandaş hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı.

Türkiye’nin derinden etkilendiği ve kenetlediği afette TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ekiplerin hayatta kalanları kurtardıkları sırada 'Allahu Ekber' diyerek sevinç gözyaşları dökmesinden rahatsız oldu.

Yanardağ, “Kurtarma çalışmaları sırasında ‘Allahu Ekber’ diye slogan atmak nasıl bir zihniyettir? Bir ibadet ifadesini, bir ayeti şeriatçı eylemlerde slogan haline getirenler, bu zihniyeti kurtarma işine de taşıdılar. Pes artık. Herkes kendi sloganını mı atsın? Böyle kamu yönetimi olur mu?” dedi.

HABERE YORUM KAT

13 Yorum