1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Tel Aviv'de üç ayrı noktada gerçekleştirilen eylemlerde 5 işgalci öldürüldü
Tel Aviv'de üç ayrı noktada gerçekleştirilen eylemlerde 5 işgalci öldürüldü

Tel Aviv'de üç ayrı noktada gerçekleştirilen eylemlerde 5 işgalci öldürüldü

​​​​​​​Son 8 gün içinde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde gerçekleştirilen 3 feda eyleminde öldürülen toplam işgalci sayısı 11'e çıktı.

29 Mart 2022 Salı 22:33A+A-

Bugün (29 Mart Salı) akşam saatlerinde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Tel Aviv şehrinde üç farklı noktada gerçekleştirilen feda eylemlerinde 5 işgalci yerleşimci öldürülürken bazı işgalciler de yaralandı. İşgalcilere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre eylemleri gerçekleştiren üç kişiden biri hayatını kaybetti. Bu şahsın Batı Şeria'nın Cenin vilayetinden olduğu belirtildi.

Bu eylemlerle birlikte, son 8 gün içinde Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde gerçekleştirilen 3 feda eyleminde öldürülen toplam işgalci sayısının 11'e çıktığı ifade edildi.

İşgal ordusunun yayınladığı haberde motosikletli bir silahlı kişinin Tel Aviv'in doğusundaki Beni Berrak içinde üç ayrı noktada ateş ettiği ifade edildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde hayatını kaybeden eylemcinin Cenin ahalisinden ve özgürleştirilmiş eski esirlerden 27 yaşındaki Ziya Hamarişe olduğu belirtildi.

Haberlerde işgal ordusuna ait helikopterlerin ve çok sayıda askeri elemanın eylemciyi aramaya başladığı belirtildi. Bu arada işgal polisinin Goş Dan'daki bütün yolları ve giriş çıkışları kapattığı ifade edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum