1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tel Aviv Elçiliğinde Silah Sesleri
Tel Aviv Elçiliğinde Silah Sesleri

Tel Aviv Elçiliğinde Silah Sesleri

İsrail'in Channel-2 televizyonu, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğindeki olayda yaralanan kişinin, saldırgan Filistinli olduğunu ve hala büyükelçilik binasında bulunduğunu duyurdu.

17 Ağustos 2010 Salı 21:25A+A-

Olay yerinden yayın yapan İsrail Radyosu da sahilde bulunan büyükelçilik kançılaryasına sağlık ekiplerinin giriş yaptığını, ancak bir süre sonra kimseyi almadan çıktıklarını bildirdi. Radyo, büyükelçilik yetkililerinin İsrail ambulans görevlilerine veya polisine, binaya giriş izni vermediklerini ifade etti. Polis, büyükelçilik önündeki sahil yolunu kesti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de olayla ilgili AP'ye yaptığı açıklamada, "olay bir rehin alma eylemi" dedi. İsrail medyası da iki kişinin kısa süreliğine rehin kaldığını duyurdu. İsrail Radyosu da saldırganın Türkiye'den sığınma talep ettiğini, "hem Filistin hem de İsrail polisi tarafından aranıyorum" dediğini duyurdu.

Reuters ajansı, İsrail medyasının bir iddiasını da aktardı. Bu iddiaya göre, İsrail polisinin keskin nişancıları, saldırganı büyükelçilik penceresinden belirleyerek üzerine ateş açtı.

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Dışişleri Bakanlığı, bugün Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçliği'nde meydana eğlen rehin alma olayına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada Filistinli olduğunu iddia eden bir şahsın, elinde bıçak, benzin bidonu ve sonradan oyuncak olduğu anlaşılan bir tabancayla birinci katına tırmanıp camını kırmak suretiyle Büyükelçiliğe girdiği belirtildi. Söz konusu şahsın iltica etmek istediği yönünde bağırıp çağırmaya başlaması ve Muavin Konsolosu rehin almaya teşebbüs etmesi üzerine Büyükelçiliğin güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Şahsın büyükelçilik tarafından sorgulanmakta olduğu ve olay hakkında derinlemesine araştırma yapılmakta olduğu aktarıldı. Büyükelçilikte görevlilerinin sağlığında herhangi bir sorun olmadığı bilgisi verildi.

 

HABERE YORUM KAT