Sarıyer Rumeli Feneri açıklarında, çoğunluğu Afgan vatandaşı göçmenleri taşıyan teknenin batmasına ilişkin soruşturmada iki şüphelinin ifadesi alındı.
İki şüpheli de ifadelerinde batan tekne ve yolcularıyla alakalarının olmadığını iddia etti.
Şüphelilerden Serkan U. teknelerden anladığını, ilgi alanı olduğunu söyledi. Afgan kökenli Abdullah Ş.’nin de bu nedenle, kendisine gelerek tekne bulmasını istediğini söyledi.
Batan tekneyi bulduğunu ve Abdullah Ş.’ye önerdiğini belirten Serkan U., “Alınan bu tekneyi 1000 TL karşılığında Doğan O.’nun üzerine yaptık. Mültecilerle alakamız yok” dedi.
Kaptanın ismini verdi
Serkan U. tekneyi Cem T.’nin kullandığını belirterek, “Cem bana borçları olduğunu, bu taşıma işini para için kabul ettiğini söyledi" dedi. Cem T.’nin de kaybolan 13 kişi arasında olduğu belirtiliyor.
İkinci şüpheli Doğan O. da göçmenlerle alakasının olmadığını belirtti. Doğan O. teknenin üzerine yapılmasını para için kabul ettiğini söyledi.
İki isim de teknenin Abdullah Ş.’nin kullanımında olduğunu belirtti.
Tutuklananlar hakkındaki suçlama; taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek ve insan kaçakçılığı.
Bu ifadeler ışığında soruşturma genişletildi. Şüphelilerin ifadesinde ismini verdiği, tekneyi satın aldırdığı iddia edilen Afgan kökenli Abdullah Ş. aranıyor.
Kaynak: Al Jazeera

