1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Tek parti rejiminin yemin dayatması devam ediyor
Tek parti rejiminin yemin dayatması devam ediyor

Tek parti rejiminin yemin dayatması devam ediyor

Sol ve Kemalist zihniyetin, din ve dindar karşıtı tutumuna bir örnek olan bu durumun asıl sorgulanması gereken kısmı yeminlerin bireylere, bürokrasi tarafından dayatılması olmalıyken onlar olayın biçimsel yönünü tartışıyorlar.

26 Kasım 2020 Perşembe 15:34A+A-

HAKSÖZ HABER

Adıyaman Gölbaşında 24 Kasım’da stajları sona eren öğretmen adaylarına vesayetin kalıntısı olan andlar içtirilerek görevlendirmeler yapıldı.

Sol ve Kemalist haber siteleri de bu olayın içerik yönündeki saçmalığını görmezden gelip, din düşmanlığına soyunup, olayın biçimsel yapısına takılarak haberleştirdiler.

Sol ve Kemalist haber siteleri “Harem-selamlık öğretmen yemini” başlıklı haberlerinde, dayatmaların ürünü olan bireysel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı Türkiye’deki ‘yemin etme’ sorunsalını, solun sözde ‘kavgası’ olarak lanse ettiği özgürlükler penceresinden irdeleyip eleştirmek yerine, biçimsel yönlerinden birisi olan kadın ve erkeklerin ayrı masalarda yemin etmesini sorun olarak görmeyi tercih edip gündemine almış.

Yeminlerin dayatılması, insani değerlere, özgürlüklerin engellenmesine ve bireylerin ahlaki değerlerinin hiçe sayılması anlamlarına gelirken Sol ve Kemalist ideolojilerin her hangi bir değerlerinin kalmaması onları bu konuda oldukça pervasız ve umursamaz kılıyor.

Gölbaşı Kaymakamlığı da ülkemizin sözde nezih ve entelektüel Kemalist-Solcularının sosyal medya üzerinden yükselen tepkilerine karşı bir açıklama mecburiyetinde hissetmiş kendisini. Kaymakamlığın yaptığı açıklamada ülkemizin ilerici solcuları aydınlatılmaya çalışılmış, yetkililerin bir art niyetleri olmadığı belirtilmiş.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “Burada herhangi bir art niyet, bir kasıt söz konusu değil, olamaz da. Kalabalık arasında isimleri okunan öğretmenler masaya sıra ile geldiler. Bayan öğretmenin biri bir masaya gidince diğer bayanlar da oraya gitmeyi tercih etmiştir, bir erkek öğretmen de başka masaya gidince diğer erkekler de oraya gitmiştir. Bu bir tiyatro değil ki prova yapılıyor, diyelim. Bunlar öğretmen camiası, farklı görüşte insanlar da var” dendi.

golbasi-adiyaman-ogretmen-and.jpg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum