1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Tek İsteği Sorumluların Cezalandırılması”
“Tek İsteği Sorumluların Cezalandırılması”

“Tek İsteği Sorumluların Cezalandırılması”

Eşinin sağ olarak kurtulmasını son ana kadar bekleyen ve bunun için devletin en üst yöneticilerinden yardım isteyen Sema Korkmaz, yetkililerden sorumluların bulanarak cezalandırılmasını istedi

18 Mayıs 2014 Pazar 16:10A+A-

Soma'daki maden faciasında eşinin sağ olarak kurtulmasını son ana kadar bekleyen ve bunun için devletin en üst yöneticilerinden yardım isteyen Sema Korkmaz, yetkililerden sorumluların bulanarak cezalandırılmasını istedi. 

Soma'daki facianın ilk anından itibaren yer altında emniyetçi olarak çalışan kocası Mustafa Korkmaz'ın kurtarılmasını olay yerinde endişeyle bekleyen Korkmaz, kocasını dün toprağa vermesinin ardından evinde çocuklarıyla büyük acı yaşıyor. 

Madeni ziyaretleri sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile arama kurtarma çalışmalarının koordinasyonunu üstlenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan kocasının sağ olarak kurtarılmasını isteyen Korkmaz, hislerini AA'ya anlattı. 

Korkmaz, olayı duyar duymaz madene gittiğini ve cenazesinin çıkartıldığı ana kadar oradan hiç ayrılmadığını ifade ederek, "Hep bana söz verdiler. 'Mustafa orada, arkada yaşıyor' dediler. Ben hep o ümitle orada bekledim. Çalmadığım kapı, ulaşmadığım, yakasına yapışmadığım adam kalmadı tek istediğim kocam kurtulacaktı" dedi. 

-"Her gün uğurlar, arkasından camdan bakardım..."

Eşinin özellikle son dönemde hemen hemen her iki günde bir, "Bana bir şey olursa Berkay (çocukları) ile burada durursunuz" dediğini ancak hem bir madenci kızı hem de eşi olarak onun hayatından hep endişe ettiğini dile getiren Korkmaz, şunları söyledi:  

"Her gün onu uğurladım mı, şuradan çocuk odasının camından açardım, arkasından gözden kayboluncaya kadar bakardım. Her gün, her gün, gece, gündüz... Vardiyalıydı ne zaman giderse gitsin, açardım camı bakardım gözden kayboluncaya kadar, hep ona bakardım. Telefonunu götürdü mü arardım yolda, 'nasılsın, gidiyor musun' diye. 'Neden aradın' derdi, 'hiç öylesine aradım, sesini duymak için aradım' derdim. Hep korku vardı. Hele son zamanda çok korku vardı. Çünkü sürekli söylüyordu, 'çocuğumla burada kalırsınız' diyordu." 

-"Bizim hiç güvenliğimiz yok derdi"

Korkmaz, eşinin madendeki çalışma koşullarından da şikayetçi olduğunu belirterek, "Eşim, 'Bizim hiç güvenliğimiz yok. Orada öylesine gidiyoruz' diyordu. Bir tek önlem yok diyordu. Her gün elinin bir yeri yarayla geliyordu, delinmiş yaralar oluyordu. Sırtları her tarafı çizikti" diye konuştu. 

-Arkadaşları için yeniden madene girmiş 

Kazadan sağ kurtulanların, 'eşinin de kazadan sonra ocaktan sağ çıktığını ama içeride kalan arkadaşlarını kurtarmak için yeniden madene girdiğini' söylediklerini anlatan Korkmaz, "Oradan çıkarmışlar onu ama tekrardan içeri girmiş, 'arkadaşlarım var' demiş. Güvenlikti çünkü, çok iyiydi kimsenin kötülüğünü düşünmezdi. Çok, çok iyi kalpliydi arkadaşları için kendisini feda etti" diye konuştu. 

-"Artık tek isteğim sorumluların cezalandırılması"

Korkmaz, eşinin cenazesinin çıkmasının ardından daha önce yardım talebinde bulunduğu devlet büyüklerinden kimsenin kendisini aramadığını ama Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinin kendisiyle ilgilendiğini söyledi. 

Görüştüğü yetkililerden eşinin sağ olarak kurtarılmasını istediğini ama bunun mümkün olmadığını dile getiren Korkmaz, "Herkesin akşama kocası evinde olacak, eşi işten gelecek ama benim kocam gelmeyecek. Tek istediğim var, Cumhurbaşkanı'ndan, Taner Yıldız'dan benim. O patronları içeri atsınlar" dedi. 

-"Mezarını öpüp vedalaştım"

Sema Korkmaz, eşinin cenazesine fenalaştığı için katılamadığı yönünde çıkan haberlere de tepki göstererek, şunları kaydetti: 

"Ben dimdik ayaktaydım. Dün benim kocam şehit oldu, eğer ben ağlasaydım onu hiç göremeyecektim. Beni yanına alamayacaktı. Ben onu biliyorum artık o yüzden ben dün hiç ağlamadım. Ben dimdik ayakta gittim iki çocuğum da elimdeydi ve bir tek ben ağlamadım sonra mezarını öptüm, akşam ezanından sonra vedalaştım evime öyle geldim." 

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT