1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Teftenaz Hayalet Kente Dönüştü
Teftenaz Hayalet Kente Dönüştü

Teftenaz Hayalet Kente Dönüştü

Suriye'de 3 yıldır devam eden iç savaş, birçok kenti adeta hayalet kent haline getirdi.

21 Şubat 2014 Cuma 12:21A+A-

Türkiye sınırına yakın bölgede bulunan Teftenaz kasabası, bir zamanlar 30 binden fazla insanın yaşadığı bir yerleşim yeriyken çatışmalar ve saldırılar sonrası terk edilmiş kent görünümüne sahip oldu.

İHH İnsani Vakfı basın birimi görevlisi Serkan Nergis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaşın Suriye'deki birçok köy ve kasabayı yaşanamaz hale getirdiğine tanık olduklarını bildirdi.

Savaş nedeniyle Suriye'de binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, binlercesinin evlerini terk ettiğini ifade eden Nergis, ülkesini terk edenlerin derme çatma çadırlarda hayata tutunmaya çalıştığını kaydetti.

Hayalet kente dönen yerler arasında Türkiye sınırına yakın bölgede bulunan Teftenaz kasabasının da yer aldığını dile getiren Nergis, "Savaş öncesinde nüfusu 30 bin olan kasabada nüfus binin altına düştü. Hatta bir dönem 500’e kadar düşmüştü. Kasaba halkının büyük bir bölümü Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki kamplara yerleşmiş durumda. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı ise o kadar çok ki...Kasaba hayalet kente dönüştü"  diye konuştu.

Teftenaz kasabasında mezarlıklara bile varil bombalarının atıldığını belirten Nergis, rejim güçlerinin saldırıları nedeniyle kasabadaki evlerin, binaların, okulların ve camilerin yıkıldığını gördüklerini anlattı.

Kasabada evleri vurulan ancak gidecek yeri olmayan ya da her şeye rağmen doğduğu kasabayı terk etmek istemeyenlerin enkaz yığınına dönen binalarda yaşamaya çalıştığını ifade eden Nergis, sadece birkaç iş yerinin açık olduğunu söyledi.

Nergis, İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerinin Teftenaz halkını yalnız bırakmadığını, gıda, battaniye ve giysi yardımı yapmayı sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT