1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tebrikler Bakan bey!
Tebrikler Bakan bey!

Tebrikler Bakan bey!

​​​​​​​Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Bodrum Türkbükünde Hilton Otelini satın alarak ülkede herkesin fakirleştiğine yönelik iddiaları boşa çıkartmış!

10 Aralık 2020 Perşembe 11:49A+A-

HAKSÖZ HABER

Salgın dolayısıyla büyük bir ekonomik sıkıntı içindeki Türkiye’de bilhassa turizm sektörü ağır bir krizden geçerken Turizm yanında Kültür bakanı sıfatını da haiz Mehmet Ersoy’un Bodrum’da otel satın alarak malvarlığını büyütmesi Mecliste gündem oldu.

TBMM Genel Kurulu’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken konuyu gündeme getiren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik firmasının Bodrum Türkbükü’ndeki Hilton Oteli’ni satın almasına tepki gösterdi. Turizmde kaybedenlerin yanı sıra bir de kazananlar olduğuna işaret eden Alban, bunlardan birisinin de Kültür ve Turizm Bakanı olduğunu söyledi. 

Bakanın Türkbükü’ndeki Hilton Oteli’ni satın aldığını belirten Alban, “Aldığı bu otel, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait mülkiyette, Turizm Bakanı işletmesiyle ruhsat verilmiş” dedi. 

Turizmci kan ağlarken, garson evine ekmek götüremezken, işçi geçinemezken, şoför iş bulamazken, temizlik görevlisi düğününü yapamazken Sayın Bakan siz servetinize bir yenisini nasıl eklediniz? Bunun hesabını, bunun cevabını vermeniz lazım” ifadelerini kullanan Alban, Bakan Ersoy’u istifaya davet etti.

Ersoy ise cevaben 1985’ten beri yaklaşık 35 yıldır turizm mesleğinin içinde olduğunu belirterek “Türkiye’nin 6 bin 800’den fazla çalışanı olan, turizmde en yüksek cirolardan birini yapan, yurtdışında hiçbir yatırımı olmayan, Türkiye’nin sayılı turizm gruplarından birinin asli faaliyet alanı içinde otel alıp satmasından, her koşulda Türkiye’nin turizmine Türkiye’nin geleceğine güvenerek bu konuda yatırım yapmasından daha doğal ne olabilir?” dedi. 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum