1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Tatvan’da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Tatvan’da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Tatvan’da Şehitler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Tatvan’da Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi, Mısır'da katledilen binlerce şehit için Saadet camisinde gıyabi cenaze namazı kıldı ve basın açıklaması yaptı.

16 Ağustos 2013 Cuma 17:01A+A-

Tatvanlı Müslümanlar, saadet camisinde Cuma namazında okunan konut duasından sonra Mısır da şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak cami avlusunda kitlesel basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Müslüman Kardeşlerle dayanışma İnisiyatifi adına Özgür-Der Üyesi Muzaffer Karaman okudu.

Tatvan'da Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi”nin çağrısıyla Saadet camisinde toplanan Tatvanlı Müslümanlar, pankart, döviz, slogan ve basın açıklamasıyla cuntacıların katliamlarını lanetleyerek, Mısır’da direnen Müslümanlara selam gönderdiler.

‘’İhvana Selam Direnişe Devam, İslami Hareket Engellenemez, Kahrolsun Sisi Seninleyiz Mursi, Kahrolsun Laik Diktatörlük, Kahrolsun Amerika vb. slogan ve tekbirler getirildi.

dscf4072.jpg

dscf4076.jpg

dscf4082.jpg

dscf4090.jpg

dscf4100.jpg

dscf4106.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

YAŞASIN MISIR MÜSLÜMANLARININ ONURLU İNTİFADASI! KAHROLSUN KATİL CUNTA VE ASKERİ DİKTA!

 Mısır'da darbeci ordunun yönetime el koymasının ardından  Adeviyye ve Nahda meydanlarında 40 günü aşkın süredir şiddetin hiçbir türüne başvurmadan gösterilerini sürdüren İhvan mensuplarına14 Ağustos çarşamba sabahı darbeciler tarafından müdahale edildi. Mursi’yi desteklemek, darbeye karşı çıkmak için meydanlardan ayrılmayan kardeşlerimiz; keskin nişancıların saldırıları, satılmış asker ve polis gücüyle ve hatta bazı yerlerde diri diri yakılarak katledildiler. Binlerce kişinin şehid edildiği, on binlerce kişinin yaralandığa kanlı bir saldırı daha yapılmış ve saldırılar şu saatlerde halen devam etmekte şehid ve yaralı sayısı her dakika artmaktadır.

Mısır’ın yiğit evlatları, Şehid Hasan el Benna’nın yarenleri ve Şehid Seyyid Kutubun sadık öğrencileri bu zulme sessiz kalmayıp günlerdir meydanları doldurarak dünyada eşi benzerine az rastlanan onurlu bir direnişe imza atmışlardır. 8 Temmuz’da sabah namazı sırasında Kahire’de İhvan mensuplarına karşı gerçekleştirilen ve en az 50 kardeşimizin şehit olmasına yol açan katliam “uluslararası toplum”un gözü önünde İhvan’a, meşru bir halk hareketine karşı girişilen katliam halkasının ilkiydi. Ardından 26 Temmuz’da Askeri cuntanın emriyle hareket eden Mısır Ordusu, Mübarek Ramazan ayında oruçlu olarak Adeviyye Meydanı’nda bekleyişlerini sürdüren halkın üzerine özellikle başlarına ve göğüslerine gelecek şekilde gerçek mermi kullanarak ateş etmiş ve bu vahşice saldırı sonucu yüzlerce kardeşimiz şehid edilmişti, dört binin üzerinde kardeşimiz de yaralanmıştı.

Bu zalimler, başta İslam âlemi olmak üzere dünyanın suskunluğundan cesaret alarak İhvan’ın ve Mısır halkının kararlılığını, onurlu direnişini, katliamlarla ve alçakça saldırılarla bitirmek için her türlü vahşeti ortaya koymaktalar. Unutmayalım ki bu katliamın sorumlusu sadece cunta şefi Sisi değildir. Darbecileri ve işledikleri cürümleri ilk günden itibaren destekleyen Amerikan uşağı Suud Krallığı, ABD, BM ve AB bu katliamların suç ortakları, failleridir. Günlerdir bütün dünyanın gözü önünde savunmasız insanlar katledilirken, bu vahşete karşı sesini yükseltmeyen, zalime dur diyemeyen herkesin eli mazlum Mısır halkının kanına bulaşmıştır. Şehid Seyyid Kutubun şu sözünü hatırlatmak istiyoruz.’’Batılılardan nefret ediyorum, Amerikadan nefret ediyorum, ama daha çok Amerikanın vicdanına sığınan Müslümanlardan nefret ediyorum.’’

Mısır’da, Muhammed Mursi başta olmak üzere, gözaltına alındığı söylenen İhvan yetkililerinin hayatlarından endişe duyuyoruz. Bizler Şeyh Saidlerin, Selahaddini Eyyubilerin torunları olan Tatvan’lı Müslümanlar olarak sonuna kadar Muhammed Mursi'nin ve İhvan’ın yanında ve darbecilerin karşısında olduğumuzu buradan bütün dünyaya ilan ediyoruz.

Tevhidi ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemiz bütün dünya sathında devam edecektir. Unutulmamalıdır ki bizler başarıyı ve taltifi sahte ilahlardan değil yalnızca Alemlerin Rabbi olan Allah'tan bekleyen Müslümanlarız.

Ey mısır! Selam olsun direnişine, selam olsun zulme karşı dik duruşuna, selam olsun Allahın davası için feda olan canlarına, , selam olsun bir buçuk milyar Müslüman a direniş mektebi olan meydanlarına ve o meydanlar da çarpan yüreklere.

Ve şimdi o yüreklere yüreklerimizi de ekleyerek biz de diyoruz ki zulüm var oldukça bizler de var olacağız, zulme karşı omuz omuza mücadele verecek ve İslam düşmanlarının, zalimlerin oyunlarını akamete uğratacağız biiznillah.

Ve diyoruz ki;

"Gayemiz Allah, Önderimiz Rasulullah, Anayasamız Kur'an, Yolumuz Cihad, En Büyük Arzumuz Allah Yolunda Şehit Olmaktır.

 

MÜSLÜMAN KARDEŞLERLE DAYANIŞMA İNİSİYATİFİ

HABERE YORUM KAT

1 Yorum