1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Tatvan'da PKK Saldırısı: 2 Asker Yaralandı!
Tatvan'da PKK Saldırısı: 2 Asker Yaralandı!

Tatvan'da PKK Saldırısı: 2 Asker Yaralandı!

Bitlis’in Tatvan'da PKK’lılarca menfeze yerleştirilen patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2 asker yaralandı.

02 Eylül 2016 Cuma 07:45A+A-

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen PKK saldırısında 2 asker yaralandı.

AA’da yer alan habere göre, Tatvan’ın Yeşilmezra Mahallesi'nde, Tatvan Onuncu Komando Tugay Komutanlığı'na ait zırhlı aracın geçişi sırasında PKK mensuplarınca menfeze yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada, araçta bulunan 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bölgede operasyon başlatıldı.

“2 Asker Hafif Yaralandı”

Saldırıda yaralanan askerleri tedavi gördüğü Bitlis Devlet Hastanesi’nde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Tatvan 10. Komando Tugay Komutan Vekili Taner Dinç Yürek ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile ziyaret eden Bitlis Valisi Ahmet Çınar, doktorlardan yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Çınar, PKK mensuplarınca ilçenin Yeşilmezra mevkisindeki bir menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcının, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığı’na ait “kirpi” adı verilen zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu bir üsteğmen ve uzman çavuşun hafif yaralandığını belirtti.

“Gereği Yapılacak”

Yaralı üsteğmenin yarın taburcu olabilecek seviyede olduğunu, uzman çavuşun da ayağında kırık oluştuğunu ifade eden Vali Çınar, şöyle konuştu:

“O da en kısa zamanda tedavi edilip, taburcu olacak ancak bugünlerde ilimizde olaylar biraz fazlalaştı. Olayların fazlalaşması ilin coğrafî yapısı ile geniş ormanlık alanlara sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Meşe ve fındık alanları fazla. Saklanma imkânlarının zemin bulduğu bir coğrafya. Diğer illere göre daha rahat hareket edebilir görüntüleri var ama askerimiz, jandarmamız, özel harekâtımız ve korucularımız bölgeyi ve fare gibi saklanan insanların hareket tarzını da iyi biliyor. Bununla ilgili olarak da yapılan birçok operasyon çalışmaları var. Hiçbir gün boş durmuyorlar. Ama bundan sonrası eskisi gibi olmayacak. Bunu daha önce de söylemiştim. Gereği yapılacak. Namusu olmayan insanlar için saklanmak, menfezlere bir şeyler yerleştirmek ve adam öldürmek çok zor bir iş değildir ama bunun gereği ve karşılığı, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Bitlis'te de fazlasıyla verilecektir. Bu da görülecektir.”.

Demiröz ise bölge halkının huzurunu kaçıran bu tür eylemlere fırsat verilmeyeceğini belirterek, bu hainlerin kökü kazınıncaya kadar operasyonlara devam edileceğini ve bölgedeki kardeşliğin bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT