1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Tatvan Özgür-Der Şubesi gazeteci Sinan Aygül'e yapılan saldırıyı kınadı
Tatvan Özgür-Der Şubesi gazeteci Sinan Aygül'e yapılan saldırıyı kınadı

Tatvan Özgür-Der Şubesi gazeteci Sinan Aygül'e yapılan saldırıyı kınadı

Tatvan Özgür-Der Şubesi yayınladığı basın açıklaması ile gazeteci Sinan Aygül'e yapılan saldırıyı kınadı.

18 Haziran 2023 Pazar 20:26A+A-

Basın açıklamasının tam metni:

Kamuoyuna yansıdığı üzere; Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan AYGÜL, 17.06.2023 tarihinde Tatvan Belediye Başkanı’nın biri polis memuru olan iki koruması tarafından gerçekleştirilen acımasız ve alçakça bir saldırıya maruz kalmıştır. Menfur saldırının basında geniş yer bulmasının ardından başta Tatvan olmak üzere tüm ülke genelinde kamu vicdanı yaralanmıştır.

Bir insana, bir gazeteciye, çocuk sahibi bir babaya karşı gerçekleştirilen bu acımasız ve zalimce saldırının belediye başkanına yakın olduğu bilinen ve asli görevi asayiş ve huzuru tesis etmek olan kamu görevlilerince ve kamu gücü kullanılarak gerçekleştirilmiş olması da üzüntü ve endişelerimizi arttırmıştır. Gazeteci kimliğiyle tanınan ve son zamanlardaki yolsuzluk ve usulsüzlük haberleriyle gündeme gelen Sinan AYGÜL’ün böylesi bir süreçte hunharca darp edilmiş olması da usulsüzlük iddiaları bakımından kafalardaki soru işaretlerinin artmasına sebep olmuştur.

Saldırıyı gerçekleştiren şahısların kamu görevlerinden uzaklaştırılmaları, adli ve idari sürecin başlatılması, suçluların cezasız kalmayacağına dair inancımızı arttırmış ve üzüntümüzü bir nebze de olsa hafifletmiştir. Lakin gerek saldırının faillerinin cezalandırılmasını gerekse yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının kapsamlı bir şekilde araştırılmasını talep etmek İslami ve insani kimliğimizin bir gereğidir. “Adil şahitlerden olma” sorumluluğumuz gereğince Özgür-Der Tatvan Şubesi olarak menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve sorumluların hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını temenni ediyoruz.

Son olarak, Tatvan’ımızın yolsuzlukla ve huzursuzluklarla anılmaması için herkesi sağduyulu ve aklı selim davranmaya davet ediyor, yetkililerce yürütülecek hukuki sürecin ve sonuçlarının kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılmasını talep ediyoruz. Sürecin takipçisi olacağımızı ilan etmekle Başta Sinan Aygül olmak üzere tüm basın camiasına ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Metin AVA

Özgür-Der Tatvan Şubesi

HABERE YORUM KAT

7 Yorum