1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Taraf İsrail’den mi Taraf?
Taraf İsrail’den mi Taraf?

Taraf İsrail’den mi Taraf?

Taraf gazetesinde bugün yayınlanan bir haber Hamas’ı suçlamanın “dayanılmaz ucuzluğunu”nu ortaya koyuyor.

13 Mart 2013 Çarşamba 15:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Taraf gazetesi bugün 3. sayfasının manşetinden bir habere imza atmış. Başlıkta “Bu acı Hamas’ın eseri çıktı” deniliyor.

Manşet altında da şu ifadeler var: “Gazze saldırılarında evi vurulan muhabirin ölen oğluna sarıldığı kare ‘İsrail şiddetinin simgesi’ olmuştu. Ancak BM, evi Hamas’ın vurduğunu ortaya çıkardı.

Haberde İsrail’in Kasım ayında Gazze’ye yönelik saldırısında Gazze’de BBC temsilciliği yapan Filistinli bir babanın acısı hatırlatılıyor. Cihad el-Maşaravi’nin 11 aylık bebeğinin cansız bedenine sarılarak ağlamasına ilişkin görüntülerin zihinlerde iz bıraktığı vurgulanıyor. Haberde BM İnsan hakları Komisyonunun Filistin temsilcisi Matthias Behnke’nin raporunda evin İsrail tarafından vurulma ihtimalinin zayıf olduğu çünkü evdeki izlere nazaran İsrail tarafından atılan füzelerin yol açtığı izlerin büyük olduğu iddia ediliyor. Buradan da olsa olsa evin Filistinlilerce yanlışlıkla atılan bir roket tarafından vurulmuş olabileceği sonucuna varılmış.

Bu kadar basit gerekçelerle İsrail’i haklı çıkartıp, Hamas’ı suçlamanın BM’nin misyonuna çok ters düşmediği açık. Ama bu haberi manşetine taşımanın nasıl bir habercilik mantığı olduğu ise müphem. Doğrusu bu kadar basit bir akıl yürütmeyle ortaya konan bu rapor da bu raporu manşete taşımak da İsrail saldırganlığını temize çıkartmaya endeksli bir arka plana işaret ediyor olsa gerek. Sanki Gazze saldırısı bu kareden ibaretmiş gibi atılan çirkin başlık Taraf’ın tarafını belli ediyor gibi. 

taraf-bu-aci-hamas-in-eseri.jpg

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum