1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Tanju Özcan, Ümit Özdağ gibi ırkçıların provokasyonları meyvesini vermeye devam ediyor
Tanju Özcan, Ümit Özdağ gibi ırkçıların provokasyonları meyvesini vermeye devam ediyor

Tanju Özcan, Ümit Özdağ gibi ırkçıların provokasyonları meyvesini vermeye devam ediyor

CHP’li Tanju Özcan’ın muhacirlere yönelik ırkçı-ayrımcı politikalarıyla sık sık gündeme gelen Bolu’da 5 Suriyeli genç saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan gençlerin ikisinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

13 Ağustos 2022 Cumartesi 15:51A+A-

Ümit Özdağ, Tanju Özcan gibi ırkçı şahısların muhacirlere yönelik provokatif söylemleri olumsuz sonuçlar doğurmaya devam ediyor.

Son olarak Bolu’da 5 Suriyeli gencin saldırıya uğraması hadisesi ırkçı-provokatif söylemlerin yıkıcı sonuçlarının geldiği raddeye ilişkin kaygı uyandırıyor.

Irkçı-provokatif söylem sahiplerinin halkı kin ve düşmanlığa teşvik tohumu filizlenmeye devam ediyor. Saldırıların son adresi dün akşam Bolu oldu. Abdullah Hussein H. (2000), Abdulkerim A. (1997), Muhammeed E. (2000), Suleyman S. (2006), Saleh A. (2004) isimli Suriyeli gençler saldırıya uğradı.

Edinilen bilgilere göre Suriyeli genç,  Ali A. (2004), Sefa Ö. (2000-Bolu-Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması suçundan aranması mevcut), Mert K. (2004), Şahin T. (2000-Şahinbey-Hırsızlık ve Basit Yaralamadan kaydı mevcut) isimli şahısların sözlü tacizine uğradı. Parkta oturan Suriyelilere 'Burayı boşaltın, burada oturmayın' şeklinde söz ile sataşarak kavga çıkaran şahıslar daha sonra Suriyelileri bıçakla yaraladı. Yaralanan Suriyeliler Köroğlu Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.  Bıçaklanan gençlerden ikisinin hayati tehlikesi bulunduğu kaydedildi.

Konuyla ilgilenen duyarlı insanların sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilere göre, Abdulkerim A. isimli genç sağ böbrek altından yaralanırken hayati tehlikesi mevcut. Abdullah Hussein H. sağ koltuk altından, Muhammeed E. darp neticesinde sağ böbrek tarafından, Saleh A. sol göğüste kalbe yakın iki bıçak darbesi almış, hayati tehlikesi bulunmakta.

Olayda kullanılan bıçak lastik tamircisi olan Ali A'nın üzerinden çıkarken, Mert K. da lastik tamircisi olarak çalışıyor. Olaya karışan Şahin T.'nin ise 'Hırsızlık ve Basit Yaralamadan' kaydı mevcut. Sefa Ö. ise başka adi suçlardan arandığı kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum