1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban’dan havalimanında bekleyenlere: “Sizin milletinizle derdiniz ne?”
Taliban’dan havalimanında bekleyenlere: “Sizin milletinizle derdiniz ne?”

Taliban’dan havalimanında bekleyenlere: “Sizin milletinizle derdiniz ne?”

Taliban yetkililerinden biri Hamid Karzai Havalimanında bekleyen Afganlara seslenerek: ‘Onları yendik ve ülkemizden kovduk. Sizin onurunuz, haysiyetiniz nerede eviniz var neden burada onların sizi almasını bekliyorsunuz?’ diyerek sitemde bulundu.

29 Ağustos 2021 Pazar 18:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesiyle beraber binlerce kişi haftalardır, Kabil Hamid Karzai Havalimanı’ndan uçaklara binerek ülkeyi terk etmeye çalışıyor.

ABD’nin kendi misyonlarına yardım ettiği bilinen kişileri uçaklarla farklı ülkelere götürdüğü bilinirken, ülkeyi terk etmek isteyen binlerce kişi de havalimanında bekleyerek diğer ülkelerin ve ABD’nin uçaklarına binmeyi amaçlıyor.  

Taliban’dan bir yetkili de havalimanında bekleyen insanlara şu sözlerle seslendi.

“Bu halinizi görüyoruz ve üzülüyoruz. Kız ve erkek kardeşlerimiz caddelerde uyuyor. Eviniz yok mu? Bir hayatınız yok mu? Kimse benden daha yoksul değil! Cebimde bin Afgani bile yok. Eldeki param da borç. Dün buradaki ‘Talibler’ akşama kadar bir şey yemediler. Aç karnına buradaki ABD’liler ile muhatap olmak zorunda kaldılar. Sizin milletinizle sorununuz nedir? Onlar da sizin gibi Afgan. Şerefimiz nerede? Haysiyetimiz nerede? İzzetimiz nerede? Bugün de Amerikalılara sarılıyorsunuz. Sizi de almaları için yalvarıyorsunuz. Ne büyük utanç! Kölelik hayatını ya da izzet hayatını seçmek size kalmış! Onları yendik. Onları burada gitmeye mecbur bıraktık. Ömrümüz yettiğince de onlarla savaşacağız. Onları eski silahlarımızla yendik. Bu savaşı iman, ibadet ve izzetle kazandık. Binlerce Amerikan askeri ve köleleri şimdi güvenlik ile meşgul. Onlardan korkmuyoruz. Binlerce tanklarını ve üst düzey teknolojiye sahip silahlarına ve aletlerine el koyduk. Binlerce silahlarını ele geçirdik. Yıllardır onlarla savaşıyoruz ve onları ülkemizden kovduk. Siz niye onların uçaklarına binerek gitmek istiyorsunuz?”

 

 

Geçtiğimiz günlerde bir Pakistanlı kamyoncudan ailesi üç gün haber alamamış ve öldüğü düşünülmeye başlanmıştı. Ancak adamın merak ettiği için Afganistan’a geldiği ve merakına yenik düştüğü için de havalimanına girdiği, Amerikan uçaklarından birine binerek Afganistan’dan ayrıldığı ortaya çıktı. Adam ailesini günler sonra aradığında olayı aktardığında olayı duyanlar neden böyle bir şey yaptığını sorunca da “Neler olduğunu merak ettim!” dediği öğrenildi.  

Sadece savaş nedeniyle değil, iş, ekonomik ve ailevi sorunlar ve yeni hayaller ile farklı ülkelere gitmeyi amaçlayan ve ülkesini terk etmek isteyen binlerce Afgan’ında havalimanında beklediği düşünüldüğünde, olayın medya tarafından çarpıtılmaya oldukça müsait olduğu görülecektir.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum