1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban yetkilisi Zakiri: 1-2 gün içinde yeni yönetimi ilan edeceğiz
Taliban yetkilisi Zakiri: 1-2 gün içinde yeni yönetimi ilan edeceğiz

Taliban yetkilisi Zakiri: 1-2 gün içinde yeni yönetimi ilan edeceğiz

Taliban Barış Konseyi Üyesi Müftü Mahmut Zakiri, 1-2 gün içinde “İslam Emirliği”ni ilan edeceklerini, tüm bakanlıklar ve komisyonların hazırlandığını söyledi. Zakiri, “Kimseden intikam alınmayacak” dedi.

04 Eylül 2021 Cumartesi 12:17A+A-

Afganistan’daki geçiş süreci hakkında Yeni Şafak’a açıklamalarda bulunan Taliban Barış Konseyi Üyesi Müftü Mahmut Zakiri, yeni yönetimle ilgili bilgi verdi. Şuranın yoğun şekilde çalıştığını kaydeden Zakiri, bir iki gün içinde İslam Emirliği’nin ilan edileceğini kaydetti. Kanunlar ve yargılama usulleri hakkında da konuşan Zakiri, tüm bakanlıklar ve komisyonların hazırlandığını, Kur’an ve İslam çerçevesinde tüm kanunların hazır olduğunu söyledi.

GANİ’NİN KARDEŞİ BİAT ETTİ

Barış görüşmelerinin büyük ölçüde tamamlandığını, tüm muhaliflerle anlaşmaya varıldığını açıklayan Zakiri, “Ana politika, tüm problemlerin müzakere yoluyla görüşülerek halledilmesi yönünde. Karzai ve destekçileriyle görüşme içindeyiz. Eşref Gani’nin kardeşi Haşmet Gani, o da İslam Emirliği’ne biat etmiş vaziyette. Karşı çıkanların neredeyse tamamı şu an İslam Emirliği’ne biat etti. İslam Emirliği de hepsinin canı ve malının korunmasına dair söz verdi. Emirliğin genel af ilanıdır ki; hiç kimseden intikam alınmayacak” dedi.

TÜM TOPLUMU KAPSAYACAK

Yeni yönetimin etnik bakımdan zengin olacağı mesajı da veren Zakiri, hükümetin tüm toplumu kapsayacağını söyledi: “Tanınmış simalardan olması şart değil. Önemli olan ehliyet sahibi insanların olmasıdır. Penşir, Bağlan, kuzey, güney, batı, doğu her yerden insanları kapsayacak şekilde hükümeti kuracağız inşallah.”

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum