1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban Stratejik Bir İlçeyi Ele Geçirdi
Taliban Stratejik Bir İlçeyi Ele Geçirdi

Taliban Stratejik Bir İlçeyi Ele Geçirdi

Taliban bu sabah gerçekleştirdiği bir baskınla, Kunduz'a bağlı stratejik bir ilçeyi ele geçirdi.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 12:14A+A-

Taliban Kunduz'un kuzeyindeki stratejik ilçeyi ele geçirdi. Bu sabah erken saatlerde Takhar ve Kunduzu kuzey şehirlerine bağlayan Khanabad şehrine baskın yapan Taliban şehri ele geçirdi.

Khanabad başkanı Hayatullah Amiri" Taliban farklı yönlerden ilçeye saldırdı, biz saatlerce direndik ancak hiçbir destek bize ulaşmadı. İlçe düştü, Taliban'ın eline geçti" dedi.

Dünya Bülteni'nde yer verilen bir habere göre Khanabad'ın düşmesi, komşu ilçe Baglan'da hükümet güçlerine ait birçok silah ve mühimmatın Taliban'ın eline geçmesinden beş gün sonra gerçekleşti.

İl Emniyet Müdürü sözcüsü Mohammadullah Bahej, direnişçilerin Han Abad ilçesindeki polis karargahına farklı yönlerden saldırı başlattığını söyledi. Güvenlik güçlerinin bölgeyi geri almak için bir operasyon planladığını belirtti.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit, savaşçılarının silah ve askeri araçlar ile birlikte tüm ilçeyi ele geçirdiğini doğruladı.

Kunduz İl konsey başkanı Muhammed Yusouf Ayubi, yüzlerce sivilin çatışmalardan kaçtığını ve "merkezi yönetim Kunduz'a dikkat etmezse geçen yıl olduğu gibi, Taliban Kunduz kentini istila edecek" uyarısında bulundu.

Savunma Bakanlığı'na göre Afgan güvenlik güçleri şu anda ülkedeki 34 ilden en az 15'inde Taliban ile savaşıyor.

Taliban geçen hafta kuzey Baglan eyaletinde bir ilçeyi ele geçirmiş güneydeki Helmand ve doğudaki Nangarhar illerine doğru ilerlemeye devam ediyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum